Rusya'dan muhaliflere flaş teklif!

30 Eylül 2015 tarihinde Suriye iç savaşına doğrudan dahil olan Rusya, Suriyeli muhaliflere 'PYD ve IŞİD'e karşı işbirliği' teklifinde bulundu

SURİYEMuhalif Geçici Hükümet Başbakanlık Müsteşarı Muhammed Sermini, Rusya tarafından “Esed'le savaşı durdurun, biz de PYD ve IŞİD'e karşı size destek verelim” teklifi yapıldığını ancak muhalifler olarak teklifi doğrudan reddettiklerini açıkladı. Yeni Şafak'a konuşan Sermini, Rusya'nın teklifini 'sinsice ve tehlikeli' olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Ruslar ülkemizde Esed kadar kanımızı döktü. Şimdi bu aşamada Putin yönetiminin herhangi bir iyi niyet taşıdığına inanmıyoruz. Teklifi tereddütsüz reddettik. Zira Rusya'nın teklifi taktik bir hamleden öte anlam taşımıyor” dedi. Rusya'nın PYD ve IŞİD'e karşı işbirliği teklifini sahada ABD'ye karşı mevzi kazanma girişimi olarak gördüklerini kaydeden muhalif hükümet temsilcisi şunları söyledi:
HEDEF ABD'YE KARŞI KAZANIM ELDE ETMEK
“PYD son dönem büyük oranda ABD güdümüne girdi. Rusya ise ABD'ye karşı sahada farklı yöntemler deneyerek hem PYD'ye ders vermek hem de savaşın seyri ve geleceğin Suriye'sini şekillendirmede etkin pozisyon elde etmek amacıyla bize bu teklifi yaptı. Askeri desteğin yanında siyasi destek sözü de verdiler. Samimi bulmadık ve Rusya'nın emellerine hizmet etmek istemediğimizi açıkça Rus makamlarına ilettik.”
ARABULUCU GÖNDERDİLER
“Halep'te Rusya tarafından görevlendirilen arabulucular birçok silahlı grupla görüştü. IŞİD'le PYD'ye karşı savaş ve Esed cephelerinde çatışmasızlık kararı için iknaya çalıştılar. Bunun için 'Liva Nasır' isimli bir askeri oluşuma bile gidildi ancak genel eğilim Rusya ile işbirliğini reddetme yönünde olduğu için girişim başarısızlıkla sonuçlandı. Savaş sürecinde muhalif kanat Türkiye'yi bir 'ağabey' olarak görüyor ve atılan her adımda Türkiye'nin kararına önem veriyor. Dolayısıyla Ankara ile her konuda irtibat halinde hareket ediyoruz.”

16 Haz 2016 - 10:48 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber