Rusya Barzani'yi bir kez daha uyardı

Rusya Dışişlieri Bakanı Sergey Lavrov IKBY bağımsızlık referandumu hakkında açıklama yaptı

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı açıklamada Rusya'nın Irak'ın toprak bütünlüğünden ve egemenliğinden yana olduğunu söyleyerek, referandumun karşısında oldukları sinyalini verdi.

Rusya Fedeasyonundan hükümet adına bağımsızlık referandumu tepkileri bir bir gelirken, buluşulan ortak nokta Rusya'nın bağımsızlık referandumu karşısında olup Irak'ın oprak bütünlüğünün savunulması oluyor.

Daha önce de Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) gerçekleştirmeyi planladığı "bağımsızlık referandumu"na ilişkin değerlendirmesini soran gazetecilere açıklamalarda bulunmuş, "Kuşkusuz, Rusya'nın bölgedeki devletlerin toprak bütünlüğünün lehine tavrı değişmezdir. Bölge devletlerinin toprak ve siyasi bütünlüğünün korunması temelinde durumun istikrara kavuşmasına devam edilebileceğine inanıyoruz." demişti.

22 Eyl 2017 - 20:16 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber