Rus yetkililerden Trump'ın BM reform paketine tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın BM'de reform yapılması için sunduğu 10 maddelik bildirgeyi değerlendiren Rus yetkililer, bildirgede yer verilen endişeleri paylaştıklarını ancak Washington'un çözüm için kullandığı yöntemi doğru bulmadıklarını ifade ett

RUSYA'NIN BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, bildirge yayınlanmadan önce ya da yayınlandıktan sonra kendileriyle fikir alışverişi yapılmadığını belirtti.
 
'REFORM, BİLDİRGEYLE DEĞİL DİYALOGLA YAPILIR'
 
Nebenzya, "Hepimiz BM'nin uluslararası arenadaki rolünün ve etkinliğinin artmasından  yanayız. Temelden bir revizyon olmasa dahi, BM'de reforma ihtiyaç var. Ancak reform bir bildirge aracılığıyla değil, üye ülkeler arasında hükümetlerarası görüşmeler yoluyla yapılmalı" dedi.
 
'TEK KUTUPLU DÜNYAYA YÖNELİK BİR ADIM'
 
Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, Trump'ın reform paketinin tek kutuplu dünyaya ve BM'nin uluslararası arenadaki rolünün azaltılmasına yönelik bir adım olduğunu kaydetti.
 
Slutskiy, Rusya'nın bu süreci desteklemeye veya bu süreçte yer almaya hazır olmadığının altını çizdi. 
 
TRUMP İNSANLARA DAHA FAZLA ODAKLANMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI
 
Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kuruluşun potansiyelini gerçekleştiremediğini söyledi ve "İnsanlara daha çok, bürokrasiye daha az odaklanın" demişti.
 
BM'nin muhtaçlara yardım ve barışı koruma gibi çok saygın vazifeleri olduğunu kaydeden Trump, "Birleşmiş Milletler, bürokrasi ve kötü yönetim nedeniyle potansiyelini ortaya koyamadı. 2000 yılından bu yana BM'nin normal bütçesi yüzde 140, personel sayısı da ise iki katından fazla artmasına rağmen bu yatırımla orantılı neticeler göremiyoruz" diye konuşmuştu.

19 Eyl 2017 - 20:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber