Paris'teki saldırılarda Elif Doğan da hayatını kaybetti

Fransa'nın başkenti Paris'te en az 129 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarından sonra ulaşılamayan Türk asıllı Belçika vatandaşı Elif Doğan’dan acı haber geldi

BELÇİKA Dışişleri Bakanı Didier Reynders, VRT kanalına yaptığı açıklamada, terör saldırılarında en az iki Belçika vatandaşının öldüğünü söyledi. Belçikalı Bakan, kurbanların isimlerini ise kamuoyuyla paylaşmadı.

Ancak aralarında Le Soir gazetesinin de olduğu Belçika basını, saldırılar sırasında Paris'te oldukları bilinen Milko Jozic ve Elif Doğan çiftinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Doğan’ın hayatını kaybettiğine dair haber maalesef DHA tarafından da doğrulandı.

BİR SÜREDİR PARİS'TEYDİ

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Belçika'nın Liege bölgesinden olan Doğan ve Jozic, dört aydır Paris'te teröristlerin kalabalığa ateş açtığı Bataclan konser salonu yakınlarında yaşıyordu. Milko Jozic'in eski eşi, arkadaşlarının çiftin yaşadıkları apartmana gittiklerini ancak evde kimsenin olmadığını söyledi.

La Meuse gazetesindeki haberde, Doğan'ın bu sabah Paris'te bir toplantısı olduğu, ancak katılamadığı, Jozic'in de bu sabah Çin'e gideceği ancak check-in yaptırmadığı belirtildi.

Çiftin arkadaşları da sosyal medyada taziye mesajları paylaşarak, üzüntülerini dile getirdi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, saldırılarda ölen ya da yaralanan Türk olmadığını açıklamıştı. Ancak Doğan'ın Belçika vatandaşı olduğu için Türk yetkililerin bilgisi dahilinde olmadığı tahmin ediliyor.

Paris'te dün gece yaklaşık 40 dakika içince altı ayrı noktaya düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda resmi açıklamalara göre 129 kişi hayatını kaybetti. 350'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıları, terör örgütü IŞİD üstlendi. Yaralılardan 99'unun durumu kritik.

14 Kas 2015 - 22:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber