Oylar yola çıktı

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında yaşayan kayıtlı Türk seçmenlerin oyları, siyasi parti temsilcileri gözetiminde Türkiye'ye gönderiliyor

TÜRKİYE'DE 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında yaşayan kayıtlı Türk seçmenlerin oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından birçok ülkede kilitli odalarda saklanan oylar, siyasi parti temsilcileri gözetiminde Türkiye'ye gönderiliyor.

Türkiye'ye ulaştıktan sonra Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanacak oylar, 1 Kasım akşamı, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak. Siyasi parti temsilcileri ve YSK yetkilileri, oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna ulaştırılana kadar eşlik edecek.

Yurt dışından gelen oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun gözetimi ve denetimi altında açık olarak sayılacak ve tutanak altına alınacak.

Oyların güvenliği ve gönderilmesi

Yurt dışındaki seçmenler 8 Ekim'de sandık başına gitmeden önce, Türkiye'den gelen oy pusulaları ve diğer malzemeler büyükelçilik ve başkonsolosluklara ulaştırıldı. Bu malzemeler siyasi partilerin ve büyükelçiliklerin temsilcileriyle açılıp kayda geçirilerek kilitli bir odaya konuldu. Kilitli odanın anahtarından birer tane siyasi parti temsilcilerine verildi.

Oy verme işlemi sona erdikten sonra da yine siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde, oy pusulaları mühürlü torbaların içerisinde başkonsolosluk veya büyükelçiliklerde bulunan kilitli odalarda saklandı.

Yurt dışında kullanılan oylar, genelde sandıkların kapatılmasından bir gün sonra uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye götürülüyor. Bu uçaklarda siyasi parti temsilcileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bulunuyor.

26 Eki 2015 - 17:29 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber