Myanmar askeri eğitim uçağı kayıp

Arakanlı Müslümanlar'ın katledildiği Myanmar'da bir askeri eğitim uçağı havada kayboldu. Sivil ve askerleri taşıyan uçakta kaç kişi olduğu şu an için belli değil.Bu arada Arakan'dan Bangladeş'e kaçan Müslümanlar'ın sayısı 125 bini geçti. Ölü sayısı ise bölgeye girişin yasak olmasından dolayı tam olarak bilinmiyor. Bazı kaynakları can kaybının 400'den fazla olduğunu söylerken, bazıları ise çoktan bini geçtiğini belirtiyor.Myanmar lideri Aung San Suu Kyi büyük baskı altında... Arakan'daki faciayı durdurmak için hiç bir şey yapmayan Nobel Barış Ödülü sahibi Aung San Suu Kyi'den Nobel Ödülü'nün geri alınmasını isteyenler oldu. Bangladeş, Endonezya ve Pakistan'dan devlet başkanına art arda çağrılar geliyor

REUTERS haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre ArakanMüslümanlar'ın büyük bir dram yaşadığı Myanmar'da bir eğitim uçağının kaybolduğu belirtiliyor. Myanmar Ordusu uçakla iletişimi kaybettikerlini açıkladı.

Uçak yerel saatle sabah 9.18'de Pathein kasabasında havada kayboldu. Uçakta kaç kişinin olduğunun bilinmiyor. Ancak uçağın içinde hem sivil hem de askerlerin olduğu belirtiliyor.

'Nobel Barış Ödülü sahibi Kyi'den ödül  geri alınsın'

Myanmar'ın Nobel Barış Ödülü sahibi lideri Aung San Suu Kyi başta Bangladeş, Endonezya ve Pakistan olmak üzere Müslüman ülkerin büyük baskısı altında. Dünyadan tepki yağan Aung San Suu Kyi'ye art arda çağrılar geliyor. Bölge ülkelerde Kyi karşıtı çok sayıda gösteri düzenleniyor.

Endonezya Dışileri Bakanı Suu Kyi'nin eline kan bulaştığını söyledi. Merkezi Fas’ın başkenti Rabat’ta bulunan ISESCO (İslami Eğitim Bilim ve Kültürel Organizasyon), Nobel Barış Ödülü komitesinden,  Kyi’nin ülkesinde yaşanan insanlık suçuna karşı gösterdiği tutumdan ötürü ödülünün geri alınması talep etti.

Aung San Suu Kyi 1991 yılında Nobel Barış Ödülüne layık görülmüştü.

Bangladeş'e kaçan Müslümanlar'ın sayıdı 125 bini geçti

Arakan'daki zulümden kaçanların sayıdı ise Reuters haber ajansının son verilerine göre 125 bini geçti.

Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslüman azınlığa 25 Ağustos tarihinden bu yana güvenlik güçlerince zulüm uygulanmaya devam ediyor.

Dün bölgede bir patlama meydana gelmiş, bacağını kaybeden bir kadın tedavi için Bangladeş'e getirilmişti.

Bangladeş sınır polisi Myanmar'ın yaklaşık 50 kilometre içinde meydana gelen patlamayı doğrulamış, Reuters haber ajansı muhabiri patlama sesi ve sonrasında yükselen dumanı gördüğünü söylemişti.

Rohingya yani Arakanlı Müslümanlar 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar polis güçleri ve askerlerinin şiddetine maruz kalıyor.

Çatışmalarda en az 400 Arakanlı'nın öldürüldüğü bellirtiliyor. Ancak kimi kaynaklara göre ölü sayısı binden fazla.

Myanmar yönetimi ülkeye  basın mansubu ya da Birlemiş Milletler İnsan Hakları Örgütü'nden temsilcilerin girmesine izin vermiyor. Bu sebeple herçek kayıp tam olarak bilinmiyor.

Myanmar'dan Bangladeş'e kaçmayı başaran Arakanlılar'ın sayısı 90 bini geçti. Kaçış sırasında da çok sayıda can kaybı yaşanıyor.

Son açıklanna rakama göre Naf Nehri'nden geçişlerde 39 Arakanlı Müslüman boğularak hayatını kaybetti.

05 Eyl 2017 - 12:21 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber