Müslümanlar’a karşı haçlı silahı

ABD’li bir silah üreticisi ‘terörist Müslümanları öldürmek için’ sloganıyla İncil ayetli bir silah üretti. ‘Haçlı’ diye adlandırılan silah Müslümanlar’ın tepkisini çekti

ABD’de Florida merkezli ‘Spike’s Tactical’ adlı bir silah üreticisi, üzerinde İncil’den ayet yazılı bir taktik saldırı silahı üretti. AR-15 tipi tüfek, şirket tarafından “Crusader” (Haçlı) diye adlandırıldı. Silahın logosu Haçlı Savaşları süresince Tapınak Şövalyeleri tarafından kullanılan simgelerle beraber haç işareti de barındırıyor.  

Üzerinde “144. Mezmur: Ellerimle vuruşmayı, parmaklarımla savaşmayı öğreten Rabbe övgüler olsun” yazan tüfek, 1.395 dolar fiyat ve ömür boyu kullanım garantisiyle satışa sunuldu.

‘Müslümanlar kullanamaz’ 

Üretici firma Spike’ın sözcüsü ve eski bir Deniz Komandosu Ben “Mookie” Thomas, mütedeyyin hiçbir Müslümanın söz konusu silahı eline almaya cesaret edemeyeceğini savunarak, “Müslümanlar’ın erişemeyeceği bir silah üretmek istedik” dedi. Üretilen silahın terörist bir Müslüman’la karşılaşınca kullanılmasının amaçlandığını belirten Thomas,” Birçok iyi kalpli Müslüman olduğunu biliyorum ancak radikaller dünyayı yaşanmaz bir yere çeviriyor” ifadelerini kullandı. Thomas, tüfeği pazarlarken “Müslüman teröristler tarafından asla kullanılmayacaktır” sloganı ile satışa çıkardıklarını da söyledi.

Müslümanlar tepki gösteriyor 

Temmuz ayında silah satış mağazasını “Müslümanlar’dan arındırılmış bölge” olarak ilan eden üretici firma ‘Spike’s Tactical’, ABD’li bazı Müslüman cemaatleri tarafından dava edilmişti. Florida’da Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) geçtiğimiz günlerde satışa çıkan silah hakkında hemen bir kınama yayınladı. Konseyin İcra direktörü Hasan Şibli, ABD’de sadece bu yıl içinde 250 Müslüman’ın öldürüldüğünü belirtirken, “Bu silah Hristiyan teröristler için mi tasarlanmış?” diye sordu. Şibli, “Silah ticareti hakkında konuşmalıyız. Silah üreticileri sessizlik içinde. Bu yolla para kazanmaya çalışanları durdurmanın zamanı geldi” ifadesini kullandı.

1 milyon 700 bin

Federal Soruşturma Bürosu (FBI)’ın verilerine göre ABD’de ağustos ayında 1 milyon 700 bin silah satılarak yeni bir rekor kırıldı. ABD’de temmuz ayında yaklaşık 1 milyon 600 bin, haziran ayında ise 1 milyon 500 bin silah satışı yapılmıştı.

06 Eyl 2015 - 10:38 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber