Moritanya'dan, ABD'ye "ticari boykot" çağrısı

Başkent Novakşot'ta düzenlenen Kudüs temalı sempozyumda, ABD'ye ticari boykot uygulama çağrısında bulunuldu

MORİTANYALI çok sayıda din adamı, İslam ve Arap  dünyasına ABD'ye ticari boykot uygulama çağrısı yaptı. 
 
Başkent Novakşot'ta düzenlenen Kudüs temalı sempozyuma katılan din  adamları, İslam ve Arap dünyasında faaliyet gösteren şirketlere, ABD'yi boykot  etme ve ABD mallarını ithal etmeme çağrısı yaptı.
Katılımcılar ayrıca, Arap halklarına, ABD yönetimi Kudüs'ü İsrail'in  başkenti olarak tanıma kararından dönünceye kadar intifadaya devam etme,  Moritanya hükümetine de Washington ile ilişkileri kesme çağrısında bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin meselesindeki tavrının  övüldüğü sempozyumda, Arap liderlerinin de benzer tavır içinde olması  istendi.
 
ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM  Güvenlik Konseyinin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan  etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in  başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.
 
Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki  büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini  açıklamıştı.

11 Ara 2017 - 09:43 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber