Mahsur kalanlar kurtarıldı

Bir haftadan beri buzlar arasında sıkışan Rus buzkıran gemisi Akademik Şokalskiy’de kurtarılmayı bekleyen yolcular, mutlu sona ulaştı. Buzkıranda bulunan 74 kişiden 52’si helikopter ile yardıma gelen gemiye tahliye edildiler. 22 kişilik mürettebatsa gemide kalmaya devam ediyor

Bir hafta önce, Avustralya tur operatörü tarafından işletilen Rusya’ya ait Akademik Şokalskiy buzkıran gemisi, içindeki 74 kişi ile buzlar arasında sıkışarak mahsur kalmıştı. Yolcuları kurtarmaya giden Çin ve Avustralya’ya ait gemiler kalın buzlar nedeniyle mahsur kalan gemiye yaklaşmayı tehlikeli bulmuştu. Daha sonra yolcuları Çin gemisinde bulunan helikopter ile tahliye edilmesine karar verildi, ancak olumsuz hava şartları nedeniyle işlem bugüne ertelendi.Mahsur kalanların arasında 22 Rusya vatandaşı olduğu belirtiliyor. 1982 yılında üretilen ve Rusya’ya ait olan Akademik Şokalskiy buzkıran gemisi Avustralya'daki bir tur operatörü tarafından işletiliyor.

02 Oca 2014 - 17:21 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber