Mahkemeden şok oral seks kararı!

ABD’de 16 yaşındaki kızın tecavüze uğramasıyla ilgili görülen temyiz mahkemesi şok eden bir karar verdi. O karara göre "kurban alkolden bilincini yitirmiş durumdaysa oral seks tecavüz sayılamaz" denildi

ABD’NİN Oklohama eyaletinde yaşanan olayda 17 yaşındaki bir erkekle 16 yaşındaki bir kız arkadaş grubuyla birlikte parkta Alkol aldıktan sonra genç kız bilincini kaybedecek derecede sarhoş oldu. Kızı evine bırakmayı teklif eden zanlı, kızı büyükannesinin evine götürdü
Ancak durum bu noktadan sonra karmaşık hale geliyor. Genç kız o gece hastanede gözlerini açtığında kendisine cinsel saldırı muayenesi yapılıyordu. Öncesinde yapılan alkol testinde kanındaki alkol oranının en üst sınırda olduğu tespit edildi. Cinsel saldırı muayenesinde ise zanlının DNA’sı kızın bacağında ve ağız çevresinde bulundu.Genç kız o gece yaşananlara dair hiçbir şey hatırlamadığını söylerken, genç ise kızın kendi rızasıyla cinsel birliktelik yaşandığını savundu.
Bölge savcılığı zanlıya kurbanı "oral sekse zorlama" suçlaması yöneltirken, mahkeme yargıcı davayı reddetti. Durum böyle olunca temyiz mahkemesine gidildi. Şok eden temyiz kararında da savcılar alkolden bilincini kaybeden biri için kanunun geçerli olmayacağını belirtti. Hatta temyiz mahkemesinin kararında “Kurbanın oral seks sırasında tamamen bilincini kaybedecek derecede sarhoş olması durumunda, zorla oral seks eylemi gerçekleşemez” ifadesi kullanıldı.

28 Nis 2016 - 12:37 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber