Kuş gribinde felaket uyarısı

İngiliz bilim insanları, ‘Kuş Gribi’ virüsünün 2 kere daha mutasyon geçirirse insandan insan kolayca bulaşabilecek ölümcül bir hastalığa dönüşme riski taşıdığı uyarısında bulundu

Eğer

bu öngörü gerçekleşirse Kuş Gribi, 1918’deki İspanyol Gribi kadar ölümcül bir salgına yol açabilir. Cambridge Üniversitesi’nden Profesör Derek Smith’e göre Kuş Gribi virüsü sadece 5 amino asit sonrasında insandan insana bulaşır hale gelecek. Bilim adamları bu mutasyonların 3 tanesinin gerçekleştiğini, 2 mutasyon sonrasında korkulanın gerçekleşebileceğini kaydediyor.

28 May 2015 - 09:47 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber