Koşma yasağına tepki büyüyor!

Kosova'da yürürlüğe giren Kara Yolları Trafiği Yasası yoğun eleştiri alıyor. Özellikle yayaların haklarının yeterince korunmadığı için eleştiri alan yasada bir de "koşma yasağı maddesi" bulunuyor

KOSOVATrafik Yasası'nın 144. Maddesi'nin 1'e 5'inci fıkrasında sebepsiz koşmak yasaklanıyor ya da kısıtlanıyor. Maddede, "sebepsiz yere koşan yaya 20 Euro tutarında cezaya çarptırılacak" ifadesi yer alıyor.
Maddeki absürtlüğünün ortaya çıkması ise, Kosova'da yaşayan bir yabancı kökenli kişi sayesinde oldu. Yasadaki bozukluğu fark eden göçmen, sabah koşularına çıktığını belirterek polisin kendisine, "yaya sebepsiz yere koşuyor" diyerek ceza kesebileceğini ifade etti ve düşüncesini basın ile paylaştı.

11 Eki 2016 - 17:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber