Katar'dan Suriyeli mültecilere milyon dolarlık bağış

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, farklı ülkelerdeki Suriyeli mültecilere destek olmak için 50 milyon dolar bağışta bulunulması talimatı verdi

KATAR haber ajansı QNA'da, bağışın; acil yardım yardım paketi ve Katar  Kalkınma Fonu aracılığıyla Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli mültecilere ve  ayrıca Suriye'de yerlerinden edilmiş kişilere yönelik bir dizi kalkınma programı  şeklinde olacağı ifade edildi.
Haberde, Suriye içinde yerinden edilenlere 20 milyon dolar, Ürdün,  Türkiye ve Lübnan'daki mültecileri destekleme programına ayrı ayrı 10'ar milyon  dolar tahsis edileceği kaydedildi.
 
Lübnan'a tahsis edilecek 10 milyon doların 1,5 milyon dolarlık  kısmının Katar Hayır Kurumu'nun başlattığı "Arsal'a yardım edin" kampanyasına  destek için ayrılacağı bilgisi geçildi.
 
Katar Hayır Kurumu, 12 Ocak'ta Lübnan'ın Beka vilayetine bağlı Arsal  bölgesinde zor kış şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mülteciler için acil  yardım kampanyası başlatmıştı.

15 Oca 2019 - 23:05 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber