Kafasını kesip kapıya astılar

Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü

ABD'li bir şirkete ait gaz fabrikasına araçla giren iki saldırganın tesiri düşük patlayıcılar infilak ettirdiği belirtildi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, fabrikanın girişinde, başı kesilmiş bir kişinin cansız bedenini buldu. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı. AFP'ye konuşan kaynaklar, üzerinde Arapça yazılar olan kesik başın, fabrikanın kapısına asılı bulunduğunu söyledi. AFP, saldırının ardından bir şüphelinin tutuklandığını ve bu şahsın istihbarat servisleri tarafından tanınan biri olduğunu bildirdi.

ALARM VERİLDİ

Güney Amerika ziyaretini sürdüren Fransa Başbakanı Manuel Valls, saldırının ardından Bernard Cazeneuve'yi olay yerine gönderdi ve "hassas bölgelerde" güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Brüksel'deki AB zirvesinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ise ülkesine dönmeye karar verdiği açıklandı. Fransız savcılığı, saldırının ardından terörle bağlantılı cinayet ve cinayet girişimi soruşturması açıldığını duyurdu. Uluslararası basın, bugünkü saldırının, Fransa'da 7 Ocak'ta teröristlerin, başkent Paris'te hiciv dergisi Charlie Hebdo'yu basarak 11 kişiyi öldürdüğü olaydan yaklaşık altı ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. 9 Ocak'ta da Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerin arkadaşı olduğu belirlenen Amedy Coulibaly, bir koşer markettekileri rehin almış, olayda beş kişi hayatını kaybetmişti.

26 Haz 2015 - 13:31 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber