John Kerry'nin ses kayıtları basına sızdı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin basına sızan ses kayıtlarında, Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında yönetim tarafından yeterince destek görmediğinden şikayet ettiği ortaya çıktı

NEW York Times gazetesi, Kerry'nin yabancı diplomatlar ve Suriye'de insani yardım faaliyetlerinde bulunan Suriyeli sivillerle yaptığı belirtilen bir toplantıya ilişkin ses kayıtlarını yayınladı.
John Kerry, ses kayıtlarında, Esed'e karşı askeri müdahalede bulunulması noktasında Başkan Barack Obama yönetiminden yeterince destek görmediğinden şikayet ederken, "Obama yönetimi içerisinde Suriye'de askeri güç kullanılması için sadece 3-4 kişi destek verdi, ben tartışmayı kaybettim." ifadesini kullandı. 
Kerry'nin, kayıtlarda kendisinin Esed'e karşı askeri güç kullanılması  için yönetime baskı yaptığını iddia ederken de şunları kaydetti: 
"Güç kullanılması gerektiğini söyledim. Bunun için öne çıktım. Elinde  bulundurduğu silahlardan dolayı Esed'in peşinden gitmemiz gerektiğini söyleyen  bendim ve daha sonra ise durum farklı bir şekilde gelişti. Fakat en temelinde  Kongre bunun için oy kullanılmasına dahi izin vermedi." 
New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı sırasında John  Kerry'nin sözlerinin kaydedildiği belirtilirken, Kerry'nin konuşma esnasında  Rusya hakkında sarf ettiği sözler de dikkati çekiyor. 
Kerry'nin, Rusya'nın herhangi bir uluslararası hukuku gözetmediğini  belirttiği konuşmasında, "Ruslar Suriye'ye davet edildi, biz edilmedik. Biz  Ruslar gibi davranmıyoruz. Standartlarımız farklı. Bizim Suriye'de jetlerimizin  uçmasının tek sebebi DAEŞ'e karşı verdiğimiz mücadele." dediği belirtildi. 
John Kerry'nin, konuşmasında, "Eğer Esed'in peşinden gitseydik, rejime  ait bütün hava savunma mekanizmalarını ortadan kaldırmamız gerekirdi ve bunun  hukuki bir zemini yok." değerlendirmesinde bulunduğu da kaydedildi.

02 Eki 2016 - 09:37 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber