İşte dünyanın merakla beklediği ABD seçimlerinde son durum

Dünyanın sonuçlarını merakla beklediği seçime sadece altı hafta kalırken, ABD'nin iki başkan adayı Demokrat Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Donald Trump ilk kez kozlarını teke tek paylaşacak

TSİ ile sabaha karşı 04:00’da başlayacak ve 90 dakika sürecek tartışma öncesi ABC News/Washington Post anketine göre iki aday da kelimenin tam anlamıyla başa baş…
Bu araştırmaya göre; muhtemel seçmenlerin yüzde 46’sı Clinton’ı, yüzde 44’ü ise Trump’ı destekliyor.
Yüzde 5 tercihini Liberteryan Parti adayı Gary Johnson’dan yana, yüzde 1 ise Yeşiller’in adayı Jill Stein’dan yana kullanacak.
Kayıtlı seçmenler arasında ise Clinton ve Trump yüzde 41 ile aynı noktada görünüyor. Johnson yüzde 7, Stein ise yüzde 2’de kalıyor.
Anketteki hata marjı ise yüzde 4.5 olarak hesaplandı.
Bu oranlar yarışın son haftalarda kızıştığını ortaya koyuyor. Eylül ayı başında yaptırılan ankette Clinton Trump’ın 5 puan, Ağustos ayı başında yaptırılan ankette ise 8 puan önündeydi.
The ABC News/Washington Post araştırması, Clinton ve Trump’ın kozlarını paylaşacağı tartışmanın her iki adayın da seçmenleri açısından kritik bir noktaya işaret ettiğini vurguluyor.
CNN’in haberine göre; 10 seçmenden 8’i bu sabaha karşı New York’taki Hofstra Üniversitesi’nde yapılacak tartışmayı izlemeyi planladığını söyledi.
Bu seçmenlerin yüzde 44’ü tartışmadan Clinton’ın galip çıkacağını düşünürken, yüzde 34’ü ise Trump’ı favori görüyor…
 
 

26 Eyl 2016 - 13:42 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber