İsrail Türkiye'den özür diledi

İsrail Başbakanı Mavi Marmara baskınıyla ilgili Türkiye'den özür diledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2010 yılındaki Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'den özür dilediği iddia edildi. Reuters'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da özrü kabul ederken normalleşme konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu ifade etti.

Öte yandan ABD'li yetkililer Netanyahu'nun Mavi Marmara'daki ölümler için Erdoğan'dan özür dilediğini kaydetti. Netanyahu"Mavi Marmara baskını ilişkileri bozduğu için üzgünüm"dedi. Erdoğan da özrü kabul etti.

Netanyahu, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk'ün ailelerine tazminat vermeyi de kabul etti.

#

22 Mar 2013 - 17:20 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber