IŞİD neden Fransa'yı seçtiğini açıkladı

Terör örgütü IŞİD, Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırıları üstlendiğini açıkladı. Örgüt, saldırıların, Fransa’nın politikalarını sürdürdüğü sürece en büyük hedef olmaya devam edeceğini kanıtlamak için tasarlandığını belirtti. IŞİD, saldırıları "peygambere hakarete" ve hava saldırılarına yanıt olarak yaptıklarını ifade etti

FRANSA'NIN başkenti Paris'te 127 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi. Örgüt, saldırıların, Fransa’nın politikalarını sürdürdüğü sürece “en büyük hedef” olmaya devam edeceğini kanıtlamak için tasarlandığını belirtti. IŞİD, saldırıları "peygambere hakarete" ve hava saldırılarına yanıt olarak yaptıklarını ifade etti.

VİDEO YAYINLAMIŞTI

IŞİD, bir militanın bombalamalar sürdüğü sürece  Fransa'nın barış içinde yaşamayacağını söylediği bir  video yayınladı. Videonun ne zaman çekildiği hakkında bir bilgi verilmedi. (Reuters)

İngiliz Channel 4 muhabiri Jon Snow, IŞİD'in resmi medya organı Al-Hayat Medya Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre terör örgütünün  Paris saldırılarını üstlendiğini belirtti. Örgütün Paris'te en az 128 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar için "mucize" dediği açıklandı.

'BEN IŞİD ÜYESİYİM'

Paris'teki saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD'e yakın sitelerden yapılan açıklamada saldırıların 'Avrupa'nın 11 Eylül'ü' olduğu ifade edildi. Paris'te konser salonundaki sladırgan daha fazla rehine öldürmeden polis operasyonuyla yakalandı. Saldırgan tutuklandığı an ben bir İŞİD üyesiyim diye bağırıyordu. Fransa'daki terör saldırıları sonucu IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarından zafer paylaşımları yapıldı.

HEDEFTE NİYE FRANSA VARDI?

Fransa IŞİD'e karşı NATO destekli yapılan hava operasyonuna en büyük desteği veren ülkelerden biri. Hava operasyonları sırasında IŞİD çok ciddi kayıp verdi. Aynı zamanda Antalya'da yapılacak zirve IŞİD'in geleceği için çok önemli. Çünkü buradan çıkacak karar IŞİD'in geleceğini belirleyecek.

Kararı verecek ayrı kutuplar ise dünya tarihinde belki de ilk kez aynı fikirde. Amerika da, Rusya da, AB de, Çin de IŞİD teröründen kurtulmak istiyor. Tüm ayrı kutupları bir araya getiren IŞİD, bunun farkında. Bu nedenle tüm dünyaya "beni Suriye'de vursanız da, ben ülkenizde sizi vururum" mesajı vermek istiyor.

# IŞİD

14 Kas 2015 - 22:17 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber