İngiltere ve ABD'yi eleştirdi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İngiltere ve ABD'yi Suriye muhalefetini desteklediği için eleştirdi.

İngiliz Sunday Times gazetesine mülakat veren Suriye Devlet Başkanı Esed, görevi bırakmasını isteyenlere ''Vatansever biri ülkesini terk etmeyi düşünmez, ben ülkesini terk etmeyen vatansever Suriyelilerdenim'' dedi.

Silahların bırakılması halinde barış görüşmelere hazır olduğunu belirten Esed, ''Ancak silah taşımakta ısrarcı olan teröristlerle uzlaşamayız'' ifadelerini kullandı.

İngitere'nin barış görüşmeleri çağrısını ''naif, şaşkın ve gerçekçi olmayan'' şeklinde niteleyen Esed, ''İngiltere'nin bu ülkeye ve bölgeye on yıllardır nasıl zarar verdiğini biliyoruz. Sorunu militarize eden İngiltere'ye nasıl barış sürecinde rol almasını söyleriz'' dedi.

Esed, İngiltere Başbakanı David Cameron ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görevi bırakma çağrısı üzerine, ''Suriye liderinin gitmesine ya da kalmasına Suriye halkı karar verir. Biz, dışarıdakilerle iç meselelerimizi tartışmayız. Yalnızca dostlarımızdan tavsiye alırız ve Suriye için en son kararı yine biz veririz''diye konuştu.

Esed, Cameron ve Kerry'nin Suriye muhalefetini destekleme kararına, ''Muhalifleri silahlandırarak nasıl istikrara katkı sağlayabilirler, katkı sağlamak istiyorlarsa teröristleri destekleyen ülkelere çağrıda bulunsunlar ve yardımı da kessinler'' diye tepki gösterdi.

#

03 Mar 2013 - 15:18 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber