'Hükümet olarak Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz'

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandumuna ilişkin, "Hükümet olarak Irak'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz." ifadesini kullandı

İSVEÇDışişleri BakanıMargot Wallström, yaptığı yazılı açıklamada, İsveç hükümetinin, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirtti.

Sorunun Erbil ve Bağdat arasında diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Wallström, şöyle devam etti:

"Irak Anayasasına göre, IKBY özerk bir yapıdır. IKBY ile Irak merkezi hükümeti şu anda ülkedeki acil sorunları çözmeye odaklanmalı. DAEŞ sonrası askeri başarıdan sonra ülkede uzun vadeli barış ve istikrar için uzlaşmaya ihtiyaç duyulmakta. IKBY ve Irak merkezi yönetimi DAEŞ ile mücadelede iş birliği yapmayı başardı. Diyalog ve sürekli iş birliği bölgedeki gerginliğin arttırılmaması ve ülkede barışçıl gelişmeler için bir ön şarttır."

26 Eyl 2017 - 08:30 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber