Gece kulübünde facia! 27 ölü

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki bir gece kulübünde dün gece çıkan yangında ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Olaydan sonra yapılan ilk açıklamada "kulüpte patlama olduğu" belirtilmişti

YETKİLİLER, bir binanın zemin katındaki Colectiv Kulübü'nde henüz bilinmeyen bir sebepten çıkan yangında çoğu genç 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, 155 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yaralananlardan 24'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun konseri sırasında yangın çıktığını, alevlerin strafordan yapılmış dekor nedeniyle hızla yayıldığını söyledi.

Konser sırasında kulüpte yaklaşık 400 kişi bulunduğu sanılıyor.

Alevleri şovun bir parçası sananların önce tepki vermediğini belirten görgü tanıkları, daha sonra izleyiciler arasında panik yaşandığını ve salonda tek bir çıkış bulunması nedeniyle izdiham çıktığını kaydetti.

- Hükümet acil toplanacak

İçişleri Bakanı Gabriel Oprea, hükümetin bugün ilerleyen saatlerde acil toplanacağını ifade ederken Sağlık Bakanı Nicolae Banicoiu de halktan yangında yaralananlar için kan bağışında bulunmalarını istedi.

Resmi ziyaret için Meksika'da bulunan Başbakan Victor Ponta, seyahatini yarıda keserek ülkesine döneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada "Bu gece Bükreş'te meydana gelen trajik olaydan derin üzüntü duydum" ifadesini kullandı. Iohannis, ulusal yas ilan etmeyi planladığını kaydetti.

- İlk açıklama "kulüpte patlama" şeklindeydi

Yetkililer, olaydan sonra yaptıkları ilk açıklamada "kulüpte patlama olduğunu" belirtmişti.

31 Eki 2015 - 13:46 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber