Esed rejiminden PYD'ye özerklik sinyali

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, isim vermeden PYD'ye mesaj göndererek, özerklik isteğinin müzakere edilebileceğini açıkladı

BEŞŞAR Esed rejiminin Dışişleri BakanıVelid Muallim, isim vermeden PKK/PYD'ye mesaj göndererek, özerklik isteğinin müzakere edilebileceğini söyledi.

"MÜZAKERE EDİLEBİLİR"

Muallim, Russia Today adlı Rus televizyon kanalına verdiği röportajda, "Suriyeli Kürtler,  Suriye sınırları içinde bir çeşit özerklik istiyor ve bu mesele müzakere edilebilir, tartışılabilir." dedi.

"DEAŞ'la mücadeleyi bitirdikten sonra masaya oturup, Kürt kardeşlerimizle gelecek için bir formül üzerinde bir anlaşmaya varabiliriz." ifadesini kullanan Muallim,  ABD'nin daha önce birçok kez müttefiklerini terk etmesinden ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPIYORLARDI

İç savaşın başından bu yana büyük çaplı çatışmaya girmeyen PKK/PYD ve Esed rejiminin birçok alanda işbirliği yaptığı biliniyor. Petrol sahalarını birlikte koruyan ve çıkan petrolü paylaşan taraflar, ortak askeri eğitim ve operasyonlar düzenliyor. Ancak ülkenin doğusundaki Deyrizor'da son haftalarda DEAŞ'tan ele geçirilen enerji zengini bölgelerin paylaşımı sırasında taraflar arasındaki tansiyon yükselmişti.

AA'nın harita alan ölçümlerine göre, yaklaşık 185 bin kilometrekarelik  Suriye topraklarının yüzde 23'ünü PKK/PYD işgal ediyor.

26 Eyl 2017 - 14:45 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber