Esad'dan flaş açıklama!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşen parlamenterlerden biri olan Dmitriy Sablin, görüşmenin detaylarını İzvestiya gazetesine anlattı

BİR

grup Rus parlamenter cuma günü Şam'da ülkenin dini liderleri ve bakanların yanı sıra Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüşmüştü.

Bu parlamenterlerden biri olan Dmitriy Sablin de İzvestiya'ya verdiği mülakatta, Esad'la görüşmelerinde birçok konuya değindiklerini, bunlardan birinin de Rus hava güçlerinin 30 Eylül'den beri Suriye'de düzenlediği operasyonlar olduğunu söyledi.

Sablin ''Esad, Rus hava güçlerinin operasyonları sayesinde teröristlerin ülkeyi kalabalık gruplar hâlinde terk ettiğini, yerlerinden olanların ise geri dönmeye başladığını söyledi'' dedi.

'GELECEKTEN BAHSETMEYE BAŞLAMIŞLAR' 

Suriye'ye daha önce de mayısta gittiğini söyleyen Sablin, o zamandan bu yana Suriyelilerin ruh hâlinde olumlu değişiklikler olduğunu gözlemlediğini belirtti: ''Suriyeliler gelecekten, ülkelerini nasıl yeniden inşa edeceklerinden bahsetmeye başlamış.'' 

Silahlı çatışmaların pozitif bir dinamiğe sahip olduğu dönemde siyasi çözüme bir kez daha vurgu yapan Putin, siyasi süreçte tüm siyasi güçlerin, etnik ve dini grupların yer alması gerektiğinin altını çizdi. Rus lider, son sözün kesinlikle Suriye halkının olduğunu da vurguladı.

'İNSANLAR SOKAKTA SAKİNCE DOLAŞABİLİYOR' 

''Şam'da insanlar sokaklarda sakince dolaşıyor. Restoranlar, fıskiyeler çalışıyor'' diyen Sablin, ''Rusya'nın müdahalesi öncesinde Suriye'de yaşam korkunçtu. Suriyeliler bize nasıl bir korku ve panik içinde yaşadıklarını anlatmanın mümkün olmadığını söyledi'' ifadelerini kullandı.

28 Eki 2015 - 13:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber