'Erdoğan Esed'le kıyaslanamaz'

AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan ile Esed'i kıyaslayan ifadeler kullanması üzerine Twitter'da açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Beşşar Esed ile kıyaslamasının "kabul edilemez" olduğunu bildirdi. Kılıçdaroğlu'nun, dün Brüksel'de yaptığı açıklamalarda Erdoğan ile Esed'i kıyaslayan ifadeler kullanması üzerine duyduğu rahatsızlığı dile getiren ve Kılıçdaroğlu ile planlanan ikili görüşmesini gerçekleştirmeyen Swoboda, bugün de sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Swoboda, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "CHP liderinin, benim davetlim olarak, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ı Esed'le kıyaslamasını kabul edemem. Bu kabul edilemez" ifadesini kullandı.

GÖRÜŞME İPTAL ETTİREN SÖZLER
Hannes Swoboda, Kılıçdaroğlu ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yönelik sorular bitince, bir kısmına Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Sosyalist Grup toplantısına geri dönmüş, bu sırada soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun" diye konuşmuştu. Esed ile Erdoğan'ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne fark var aralarında demokrasi açısından?" diye sormuştu. Swoboda, olayın ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Suriye halkına yönelik savaş ve teröre devam eden Esed'le kıyaslanamayacağını ifade etmiş, Kılıçdaroğlu ile planlanan ikili görüşmesi ise iptal edilmişti. AP Sosyalist Grup kaynakları, Swoboda'nın, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ile Esed'i kıyasladığı açıklamasından rahatsızlık duyduğunu ve Sosyalist Grup bu konuda farklı görüşe sahip olduğu için tavır göstermek amacıyla Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediğini belirtmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise, Kılıçdaroğlu'nun, rahatsızlığını ifade eden Swoboda ile görüşmenin uygun olmayacağı ve yarar sağlamayacağı kanaatiyle görüşme yerinden ayrıldığını açıklamış, AP'yi ifade özgürlüğü konusunda eleştirmişti.

#

16 May 2013 - 10:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber