Efsane lider hastaneye kaldırıldı

Güney Afrika'nın kurucusu Nelson Mandela, akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi sonucu hastaneye kaldırıldı

GÜNEY Afrika'nın kurucusu Nelson Mandela, akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Güney Afrika Devlet Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, 94 yaşındaki liderin sağlık durumu "kritik ama stabil" olarak tanımlandı.
Mandela'nın son bir kaç gündür hasta olduğu bilgisine yer verilen bildiride, eski devlet başkanının cumartesi sabahı yerel saatle 01.30'da Pretoria'daki bir hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Ömrünü beyazların ırkçı rejimine karşı mücadeleye adayan Nelson Mandela, 27 yıl hapis yattı. 1994'te Demokratik Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı olan efsane lider, 1999'a kadar görevde kaldı. Nobel Barış Ödülü sahibi Mandela, en son aynı şikayetten 9 gün hastanede kalarak 6 Nisan'da taburcu olmuştu.

08 Haz 2013 - 11:51 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber