Dünyanın en etkili kişisi

ABD merkezli diplomasi dergisi Foreign Policy, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı "dünyanın en etkili kişisi" olarak seçtiğini duyurdu

FOREİGN Policy, Ortadoğu'yu tehdit eden tehlikeler karşısında Riyad'ın kanını feda etmeye hazır olduğuna dikkat çekerek bölgede oynadığı etkili rol nedeniyle Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı "dünyanın en etkili kişisi" olarak seçtiğini açıkladı. Dergi ayrıca, Suudi Veliaht Prens Muhammed’i ülkesindeki gençlerin büyük çoğunluğunu temsil ettiğini belirtti. Ayrıca bakanın, yapılan anlaşmaları Suudi Arabistan’ın lehine olacak şekilde başarıyla yönettiği ifade edildi.

Londra merkezli Şark Al-Awsat gazetesi ise derginin "Suudi Arabistan’ı ve Ortadoğu’yu tehdit eden tehlikeler karşısında Riyad’ın kanını feda etmeye hazır olması" ifadesine Savunma Bakanı'nın İran’ın yayılmacılığı karşısında durması ve Tahran’ın Arap aleminden uzaklaştırılması şeklinde açıklık getirdi. Gazete buna örnek olarak da Suudi Arabistan’ın Yemen’de İran tarafından desteklenen Husilere karşı başlattığı "Kararlılık Fırtınası"nı gösterdi.

Gazete ayrıca, Prens Muhammed’in Suudi Arabistan lehine yaptığı başarılı ikili ticari anlaşmalarından sonuncusunun Rusya ile yapıldığına dikkat çekti.

Öte yandan, derginin en etkili liderler listesinde yer alan bazı isimler ise şöyle: "Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström."

02 Ara 2015 - 13:01 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber