Dünyanın en büyük 4'üncü petrol sahası keşfedildi

ABD İçişleri Bakanlığına bağlı Jeolojik Araştırma (U.S. Geological Survey) biriminden yapılan açıklamada, ülkenin Teksas eyaletinin batısındaki Permian Havzası'nda bulunan Wolfcamp adlı sahada yaklaşık 20 milyar varil ham petrol olduğunun tahmin edildiği belirtildi

BÖYLECE, Suudi Arabistan'da 75 milyar varil rezervi kalan Ghawar sahası, Kuveyt'te 65-70 milyar varil rezervi bulunan Burgan sahası ve yine Suudi Arabistan'da 50 milyar varil rezervi olan Safaniya sahasının ardından, Wolfcamp sahasındaki keşif dünyanın en büyük 4'üncü rezervine sahip petrol sahası oldu.
Açıklamada ayrıca, Wolfgang sahasının ABD'nin en büyük ham petrol sahası olduğuna dikkat çekilirken, Wolfgang sahasında yaklaşık 450 milyar metreküp doğalgaz olduğunun tahmin edildiği bildirildi.
Wolfgang sahasında 1980'lerden beri konvansiyonel arama ve çıkarma yöntemleriyle petrol üretildiği vurgulanan açıklamada, söz konusu sahada bulunan petrolünün "yatay delme" ve "hidrolik çatlatma" yöntemleri ile çıkartılabileceği bilgisine yer verildi.
Jeolojik Araştırma Enerji Kaynakları Programı Koordinatörü Walter Guidroz'un keşif hakkındaki yorumlarına da yer verilen açıklamada, "Daha önce milyarlarca varil üretilen bölgelerde hala petrol bulma olasılığı var. Teknoloji ve endüstrideki gelişmeler teknik olarak üretilebilir (petrol) kaynaklara önemli etki edebilir. Bu nedenle ABD genelindeki kaynakları yeniden değerlendiriyoruz." ifadesi kullanıldı.
Uzmanlar, Wolfcamp sahasındaki petrolün değerinin bugünkü fiyatlarla yaklaşık 1 trilyon dolara yakın olduğunu belirtiyor.
Enerji devi British Petroleum'un (BP) haziranda yayınlanan Dünya Enerji İstatistik Görünümü adlı raporuna göre, 2015 sonu itibariyle, ABD, toplam 55 milyar varille dünyanın en çok ham petrol rezervine sahip olan 9'uncu ülkesi konumunda bulunuyor.
Rapora göre, 301 milyar varillik rezervle Venezuela birinci, 267 milyar varillik rezervle Suudi Arabistan ikinci, 172 milyar varillik rezervle Kanada da üçüncü sırada geliyor. Bu ülkeleri, sırasıyla, İran, Irak, Rusya, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

17 Kas 2016 - 06:21 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber