Dev bilanço: 1654 IŞİD'li tutuklandı

Terör örgütü IŞİD'e yönelik haziran ayında yapılan operasyonlarda 106 şüpheli gözaltına alındı, 32 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin geçen ay yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda IŞİD üyesi gözaltına alındı, örgüte ait dokümanlar, silahlar ve mühimmat ele geçirildi

YILIN ilk aylarından bu yana artarak devam eden operasyonlarda gözaltına alınan çok sayıda IŞİD üyesi de tutuklandı.
Haziranın ilk üç gününde Gaziantep ve Antalya'da terör örgütü IŞİD mensubu birisi Afgan uyruklu 12 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 6'sı tutuklandı.
Yine yurt genelinde icra edilen operasyonlarda 7 terör örgütü IŞİD mensubu gözaltına alındı. Teröristlerle 2 ruhsatsız tabanca ve buna ait 5 şarjör ile 129 fişek, 21 bin lira, 10 bin 500 dolar, 13 bin 500 paket sigara ile birer dizüstü bilgisayar ve CD ele geçirildi.
İstanbul'da 3 Haziran'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda gözaltına alınan Tacikistan uyruklu 19 kişi sınır dışı edildi.
Bursa'da 4 Haziran'da terör örgütü IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.
Kırıkkale merkezli olarak Ankara, İzmir, Manisa ve Gaziantep'te düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD'e destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere, 1 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Gaziantep, Nizip ve Oğuzeli ilçeleri, Yozgat, Ankara ve İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı.
Kahramanmaraş'ta 14 Haziran'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 3'ü yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı. "Terör örgütüne üye olmak" suçundan adliyeye sevk edilen 4 kişi, tutuklandı.
Kilis'in Elbeyli ilçesinde ve Antalya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.
İstanbul'da 26 Haziran'da düzenlenen operasyonda Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan plastik patlayıcı yerleştirilmiş "canlı bomba" yelekleriyle ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.
- Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından İstanbul'da 16 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerine bağlı polisler, İstanbul'un bazı ilçelerinde DAEŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin öncülüğünde belirlenen adreslere giren ekipler, içeride arama yaptı. Pendik, Başakşehir ve Sultanbeyli başta olmak üzere birçok ilçede düzenlenen operasyonda gözaltı konusunda bilgi verilmedi.
İzmir'de 30 Haziran'da Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.
- 2016'da bin 654 kişi gözaltına alındı İçişleri Bakanı Efkan Ala, DAEŞ terör örgütüyle ilgili olarak bugüne kadar 5 bin 310 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan bin 654'ünün tutuklandığını söyledi. Ala, "Sadece 2016 yılında bin 654 kişi gözaltına alınmış, bunların 791'i yabancı uyrukludur ve gözaltına alınanların 663'ü tutuklanmıştır. Tutuklananların 371'i yabancı uyrukludur." dedi.
- TSK'dan DAEŞ'e büyük darbe TSK, mayıs ayında olduğu gibi haziran da Suriye'deki bazı DAEŞ hedeflerini Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar ve tank atışlarıyla vurdu, çok sayıda DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.
Haziran ayında Suriye'nin çeşitli bölgelerinden Türkiye'ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ unsurlarına Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar bataryaları ile karadan, koalisyon uçakları ile de havadan düzenlenen operasyonlarda çok sayıda bina, silah sistemleri, silahlı araç, havan mevzisi imha edilirken, 230 terör örgütü DAEŞ üyesi etkisiz hale getirildi.
- DAEŞ'lilerin yargılanma süreci Niğde'nin Ulukışla ilçesinde bir astsubay ve bir polisin şehit olması, bir vatandaşın yaşamını yitirmesi, 7'si asker 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısına ilişkin açılan davada, DAEŞ mensubu 4 sanığa, toplam 10 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 454 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Başkentte, ikisi canlı bomba saldırısı yapma hazırlığındayken yakalandığı bildirilen 4 sanığın yargılandığı davada ise cumhuriyet savcısı, iki sanığın "terör örgütü DEAŞ üyesi olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından 27'şer yıla kadar, bir sanığın ise "DAEŞ üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.
Yaklaşık 4 ay önce Belçika'dan geldiği Bursa'da terör örgütü DAEŞ'e üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Fas uyruklu Mimoun Bateoui'nin yargılanmasına devam edildi. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti, Bateoui için Fas ve Belçika istihbaratından terör kaydı olup olmadığına ilişkin cevabın beklenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.
Antalya'da terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 9'u tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Adana'da, Endonezya ve Rus uyruklu 13 kişiyi Suriye'deki DAEŞ terör örgütüne kazandırmaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 3'ü, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

01 Tem 2016 - 11:26 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber