Cenevre görüşmeleri tekrar ertelendi

İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Şubat'ta devam etmesi planlanan Suriye barış görüşmelerinin ertelendiği bildirildi

BİR Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi, "25 Şubat tarihinde devam edeceği duyurulan Cenevre'deki Suriye görüşmeleri, teknik ve lojistik nedenlerle ileri bir tarihe ertelendi" ifadesini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 25 Şubat'ta başlayacağını söylemek gerçekçi olmaz. En az 10 gün hazırlık ve davetiye sürecine ihtiyacımız var. Suriye'de ateşkes sağlanırsa ve insani durum iyileştirilirse görüşmelerin başarılı olma şansı var" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Özel temsilci, 2 Şubat'ta yaptığı açıklamada ise, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat'ta yapılmasının planlandığını belirtmişti.

Öte yandan, Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) İnsani Erişim Çalışma Grubu, de Mistura ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland başkanlığında Cenevre'de perşembe günü bir araya gelecek. Toplantı sonrasında da, de Mistura ve Egeland basın toplantısı düzenleyecek.

23 Şub 2016 - 21:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber