Bebeğin ölümünü böyle kutlamışlar

İsrail'de bir grup Yahudi'nin, 18 aylık Filistinli bebeğin yakılarak öldürülmesini kutladığı görüntüler ortaya çıktı. Videoda bir kişinin de bebeğin fotoğrafını bıçakladığı görüldü

İSRAİLyerleşimciler tarafından evleri kundaklanan ve yanarak can veren 18 aylık Filistinli bebek Ali Devabişe’nin ölümünün kutlandığı video izleyenleri şoke etti. Channel 10’un ulaştığı ve bir düğünde çekilen videoda, İsrail’de bir grup Yahudi’nin, bebeğin yakılarak öldürülmesini kutladığı ve bir kişinin de bebeğin fotoğrafını bıçakladığı görüldü. Bir dakikalık videoda, bıçak, molotofkokteyli ve silah taşıyan aşırı sağcı Yahudiler şarkı söyleyerek bebeğin ölümünü kutluyor.

Videonun ortaya çıkmasının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrailli siyasetçiler olayı kınadı. Netanyahu’nun açıklamasında, dans eden grubun İsrail’in güvenliğine ve halkına tehdit oluşturduğu belirtildi. Yesh Atid partisinin lideri Yair Lapid ise, “Bu insanlar İsrail devletine tehdit oluşturuyor. Onlarla, Hizbullah ve Hamas’la savaştığımız gibi savaşmalıyız” dedi.

Filistin’deki Batı Şeria'nın Nablus kentinde 31 Temmuz’da Yahudi yerleşimcilerin kundakladığı evde çıkan yangında Riham Devabişe, 18 aylık oğlu Ali Devabişe ve eşi Saad Devabişe hayatını kaybetmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, olayı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirmişti. Filistin yönetimi, Yahudi yerleşimcilerin yakarak öldürdüğü 18 aylık bebek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurmuştu.

24 Ara 2015 - 13:29 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber