Balyoz'da gerekçeli karar açıklandı

Bin 500 sayfalık gerekçede,darbe, darbeye teşebbüs ve darbeye eksik teşebbüs anlatılıyor

Kararda, '20 madde ile test edilen dijital belgeler gerçektir' ifadesi kullanıldı. Mahkeme sürecinde neden bilirkişi heyeti oluşturulmadığına ilişkin de 'Kesin kanaatimiz olduğu için bilirkişi heyeti oluşturmadık. Kendi mağduriyetlerine sebep olan sanıklar haklarının ihlal edildiğini iddia edemez' dedi. Mahkeme gerekçeli kararı bir ay içerisinde Yargıtay'a gönderecek.

250’si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Davası’nda karar açıklanmıştı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken 34 sanık için beraat kararı verilmişti.
KİM NE CEZA ALMIŞTI

- MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan'a 18 yıl hapis

- Orgeneral Bilgin Balanlı'ya 18 yıl hapis

- Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'ye 18 yıl hapis

- Emekli Korgeneral Nejat Bek'e 18 yıl hapis

- Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık'a 18 yıl hapis

- Emekli Orgeneral Ergin Saygun'a 18 yıl hapis

- Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'ye 18 yıl hapis

- Emekli Albay Cemal Temizöz'e 18 yıl hapis

- Emekli Koramiral Kadir Sağdıç'a 18 yıl hapis

#

07 Oca 2013 - 10:42 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber