Avrupa'ya ulaşması an meselesi

Bugüne kadar 3 bin 400 kişinin ölümüne neden olan ölümcül Ebola virüsünün ekim ayının sonlarında önce Fransa sonra da İngiltere'ye ulaşma olasılığı olduğu açıklandı.

İNGİLİZ basınının bilimadamlarının araştırmalarına dayandırarak verdiği haberlerde, hastalığın yayılma biçimleri ve uluslararası havayolu trafik verileri göz önüne alındığında EbolavirüsününFransa ve İngiltere'ye ekim ayının sonlarına doğru ulaşma ihtimali olduğu belirtiliyor. Independent gazetesi, hastalık analizi ve hava yolları trafiği verileri göz önüne alındığı takdirde virüsün 24 Ekim'e kadar Fransa'ya ulaşma ihtimalinin yüzde 75, İngiltere'ye ulaşma ihtimalinin de yüzde 50 olduğunu yazdı.
AVRUPA'YA ULAŞMASI AN MESELESİ
Lancaster Universitesi'nden virüs uzmanı Dr. Derek Gatherer, Daily Mirror gazetesine yaptığı değerlendirmede, virüsün bulaşmasını piyangoya benzetirken, Batı Afrika'da hastalığın hızla yayılmaya devam etmesi durumunda virüsün bu ülkelerden yolcu taşıyan uçaklarla Avrupa'ya gelmesinin an meselesi olduğunu söyledi. Mart ayında Batı Afrika'da ortaya çıkan ve bugüne kadar 3 bin 400 kişinin ölümüne neden olan ölümcül virüsün daha hızlı yayıldığı ve bugüne kadar 7 bin 200 kişiyi etkilediği biliniyor. Şimdiye kadar Fransa ve İngiltere'de sadece tek bir hasta Ebola virüsü nedeniyle tedavi edilirken bilimadamlarının araştırmalarına göre Afrika'dan bir çok yolcunun bu virüsten etkilendiklerinin farkına varmaksızın hastalığı Avrupa'ya taşıyabilme ihtimali bulunuyor. Hastalıktan en çok etkilenen Gine, Sierra Loone ve Liberya gibi Afrika ülkelerinden Fransa'ya yoğun seyahat trafiğinin olması dolayısıyla bu virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında Fransa'nın olabileceği tahmin ediliyor. Bilim dergisi PloS'da yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, Belçika'nın hastalığı Avrupa'ya taşıma riskinin yüzde 40, İspanya ve İsviçre'nin yüzde 14 olduğu belirtildi. Diğer yandan Dünya sağlık Örgütü virüsten en çok etkilenen ülkelere yönelik bugüne kadar hiçbir seyahat sınırlamarı koymazken İngiliz Havayolları ile Emirates bu ülkelere bazı uçuşlarını durdurdu.

06 Eki 2014 - 16:12 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber