Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Suriye'deki krizde Avrupa sınıfta kaldı'

BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında Suriye'deki krizin ele alındığı yüksek düzeyli toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunmadan istikrar ve güven sağlanamaz. Bu ülkede varılan ateşkesin de güçlendirilmesi gerek" dedi

Haber: Alper KUTAY

AVRUPA Birliği'nin (AB) düzenlediği toplantıda Suriye’deki durumu ele alan ve insani konularda külfet paylaşımının gerekliliğine bir kez daha dikkati çeken Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dönem başkanı olduğu Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya (MIKTA) toplantısında işbirliği alanlarını değerlendirdi. Suriye'de sadece terör örgütü DEAŞ değil, bir diğer terör örgütü YPG ile mücadelede de dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, YPG'nin Sünni Arapları ve Kürtleri bulundukları yerlerden ayrılmaya zorladığını söyledi.

'ÖNCE GÜVENLİK SAĞLANMALI'
Türkiye'nin 300 bin Suriyeli Kürt vatandaşına ev sahipliği yaptığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, bunların yüzde 90'ının YPG tarafından zorla yerlerinden edildiğine dikkati çekti. Suriye'nin yeniden inşa edilmesine de değinen Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) bu konuyla ilgilendiğini ve kapasitesinin olduğunu, ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini anlattı. Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra 100 binden fazla Suriyelinin El-Bab ve Dabık gibi kentlere döndüğünü aktaran Bakan Çavuşoğlu, Suriye'den ayrılmak zorunda kalan kişilerin ülkelerine dönmek istediğini ancak elverişli ortam oluşturmadan korumasız bu insanların dönmesinin sağlanamayacağını vurguladı.

22 Eyl 2017 - 17:35 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber