Airbus'a soruşturma

İngiliz yolsuzlukla mücadele kurumu SFO, Avrupa'nın havacılık ve savunma alanında en büyük şirketi Airbus Group hakkında soruşturma başlattı

İNGİLTERE Ağır Dolandırıcılık Dairesi'nden (SFO) yapılan açıklamada hile, rüşvet ve yolsuzluk şüphesiyle Airbus Group hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olaya, Airbus'a danışmanlık hizmeti veren bir şirketin adının karıştığı belirtilirken, dava açılması halinde konuyla ilgili tüm ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulandı. Soruşturmanın uzun yıllar sürebileceğine işaret edildi ve konuyla ilgili elinde bilgi ve belge bulunanlar kuruma başvurmaya çağrıldı.
AİRBUS: İHBARI BİZ YAPTIK
Airbus sözcüsü Jeremy Greaves, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin kuruma yaptığı bir ihbar üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi. Sözcü, "Olayı ortaya çıkardıktan sonra nisan ayında kuruma haber verdik" dedi. Airbus yönetiminin gelişme üzerine sıkı önlemler aldığını kaydeden Jeremy Greaves, yolsuzlukla mücadele kurumuyla yakın işbirliğine devam edileceğini açıkladı. Sözcü, "Bu tür olayların şirket ilkeleriyle bağdaşmadığı görüşünden hareket eden Airbus yönetimi kararlılıkla üzerine gidecektir" dedi.
İngiltere'nin ihracat kredi kuruluşu UK Export Finance nisan ayında Airbus'a sağlanan ihracat kredi sigortasına son verdiğini açıklamış, Alman ve Fransız finans kuruluşları bu adımı izlemişti.
'RAKİBİ BOEİNG OLAYI KULLANACAK'
Airbus Group, havacılık ve savunma alanında Avrupa'nın en büyük şirketi. 2015 yılında 64,5 milyar euro gelir elde eden Airbus, toplam 136 bin 600 kişiye istihdam sağlıyor.
"Financial Times" gazetesinde yer alan bir yorumda, soruşturma Airbus açısından ağır darbe olarak değerlendirildi. Yorumda, soruşturmanın Airbus'ın ABD'li rakibi Boeing tarafından kullanılabileceğine dikkat çekildi.

08 Ağu 2016 - 11:57 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber