ABD'nin yeni hedefi bakın neresi?

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Haseke ilinin güneyindeki Şeddadi ilçesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesinin ardından, hedeflerinin Rakka olduğunu söyledi

DUNFORD

 ve Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Temsilciler Meclisi  Tahsisatlar Komitesinde düzenlenen “Savunma Bütçesi” başlıklı oturuma katılarak,  temsilcilerin sorularını yanıtladı.

Dunford, bugüne kadar 2 bin 500 Peşmergenin eğitildiğini ve bu sayede  terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye arasındaki iletişimini engellediklerini söyledi.

Dunford, “ABD tarafından desteklenen sahadaki müttefiklerimiz yakın  zaman önce Şeddadi’yi ele geçirdi, şimdi ise Rakka’yı izole edecekler” dedi.

Müdahaleler sonucunda IŞİD’e ciddi şekilde baskı olduğunu söyleyen  Dunford, “Sanal ve fiziki olarak yoğunluklu oldukları bölgelerde izole ediyoruz”  ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Carter da Şeddadi'nin stratejik öneminden bahsetti.  Şeddadi'nin IŞİD'in yönetiminde önemli bir rol oynadığı ve petrol gelirlerinin  kontrolünün burada yapıldığını belirten Carter, "Bu kasabayı alarak Rakka ile  Musul arasında kuzeyde bulunan ana hattı da kesmek istiyoruz. Bu şekilde ana  tümörü ikiye bölmüş olacağız" açıklamasında bulundu.

Carter da oturumda ABD'nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için  hazır olacağını söyledi.

ABD’nin en önemli yaklaşımının terörist gruplarla savaşırken aynı  zamanda diğer düşmanların ilerlemesini engellemek olduğunu belirten Carter, “Açık  olmak gerekirse ABD ordusu, Irak ve Afganistan’daki savaşlarından ya da dünya  hafızasının yakın geçmişinden daha farklı savaşmak için hazır olacak” dedi.

ABD’nin yüksek kapasiteli düşmanlarla savaşmak için hazır olacağını da  dile getiren Carter bu durumu “tam spektrum” olarak tarif ederek, şunları  kaydetti:

“Bu bağlamda, bizim bazı bölgelerdeki avantajlarımızı tehdit edecek  gelişmiş askeri sisteme sahip Rusya ve Çin, üzerinde durulması gereken  rakiplerimiz. Bazı durumlarda silahlar geliştiriyorlar ve savaş yolları arayarak  hedeflerine ulaşmak ve ABD’ye cevap vermeyi umut ediyorlar.”

Carter, bu ülkelerle çatışmaya girmeyi istemediklerini belirterek,  “Takip ettikleri bazı hareketleri de görmemezlikten gelemeyiz” şeklinde konuştu.

26 Şub 2016 - 09:24 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber