‘ABD zihnimi ele geçirdi DEAŞ’a katılmamı istiyor!’

Irak’ta da görev yapan eski asker Esteban Santiago, ‘Zihnim ABD hükümeti tarafından kontrol ediliyor. Beni DEAŞ’a katılmaya zorluyorlar’ diyerek Florida’da havaalanında ölüm saçtı. 5 kişiyi öldürdükten sonra teslim oldu

ABD’nin Florida eyaletindeki Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanında düzenlenen silahlı saldırı ülkenin bir kez daha DEAŞ’ın hedefi olma korkusu yaşamasına sebep oldu. Ancak 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin de yaralandığı saldırının Irak savaşından döndükten sonra psikolojisi bozulan ve ordudan atılan eski bir asker tarafından yapıldığı anlaşıldı. 26 yaşındaki saldırgan Esteban Santiago Alaska’dan Florida’ya gelmek için uçağa bindi. Üzerinde taşıdığı tek şey silahıydı. Alaska’nın Anchorage kentinde silahı bavuluna koydu ve görevlilere de deklare etti. Florida’ya indiğinde bavul alım kontuarında beklemeye başladı.
Şarjörü boşalttı
Bavulu geldikten sonra tuvalette şarjörü dolduran Santiago, bagaj bekleyen yolcuların arasına karıştı ve kanlı saldırıyı gerçekleştirdi. Kurşunu bittikten sonra da havalimanı polisine teslim oldu. Üzerinden ordu kimliği çıkan Porto Riko asıllı Santiago’nun 2007-2016 arasında orduda görev yaptığı, 2010-11 arasında ise Irak’a gönderildiği belirlendi. Santiago, ağustos ayında performans yetersizliği gerekçesiyle ordudan atıldı. Alaska’da kız arkadaşı ve yeni doğan çocuğuyla birlikte yaşıyordu. Kasımda Alaska’daki FBI merkezine giderek, ‘Zihnim Amerikan hükümeti tarafından kontrol ediliyor. Bana zorla DEAŞ videoları izletiyorlar. DEAŞ’a katılmamı istiyorlar’ dediği ortaya çıktı. FBI eski askeri bir psikoloji kliniğine gönderdi, bu sırada da Santiago hakkında detaylı soruşturma başlattı. Ancak soruşturma sonunda askerin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılı olmadığı sonucuna ulaşıldı.

Soyunup kaçtılar
Polis, olay yerindeki yolcuları güvenlik gerekçesiyle tahliye etti. Bu sırada bazı yolcuların yanlışlıkla polis tarafından vurulmamak için üzerlerinde bomba olmadığını göstermek amacıyla soyunmuş olması dikkat çekti. Dört terminali bulunan havalimanında günde 73 bin yolcuya hizmet ediliyor.

08 Oca 2017 - 09:36 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber