6 yaşında sözlendiriyorlar çünkü...

Sudan, Etiyopya, Suudi Arabistan ve Yemen tarafından çevrili olan ve doğusu boyunca Kızıldeniz uzanan küçük Afrika ülkesi Eritre'de yaşayan çingene kabilesi ilk kez bu kadar net bir şekilde fotoğrafçı Eric Lafforgue'un objektifine poz verdi

SUDAN,Etiyopya, Suudi Arabistan ve Yemen tarafından çevrili olan ve doğusu boyunca Kızıldeniz uzanan küçük Afrika ülkesi Eritre'de yaşayan çingene kabilesi ilk kez bu kadar net bir şekilde fotoğrafçı Eric Lafforgue'un objektifine poz verdi. Elektrik ve su olmadan, çölün ortasında çadırlarda yaşayan bu kabile geçimini deve ticareti yaparak kazanıyor.Eğittikleri develeri satan kabile, ilkel  koşulların yanı sıra cep telefonu, televizyon gibi modern teknoloji araçlarına da sahip. Silah kaçakçıları ve adam kaçırmalar dışında bir korkuları olayan bu küçük kabilede, kız çocukları henüz 6 yaşındayken sözlendiriliyor. 16 yaşına kadar  evlenememiş bir kız ise, evde kalmış sayılıyor.

25 Ara 2014 - 23:10 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber