38 bin ton betonla dünya rekoru

ABD Los Angeles kentinde yapımına başlanan ve ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center projesi, temel atma töreniyle dünya rekoruna imza attı

İNŞA edilecek bir gökdelen için 2100'ün üzerinde kamyon 38 bin tondan fazla betonu temele dökerek dünya rekoru kırdı. Uzunluğu 335 metre olacak gökdelen Wilshire Grand Center'in temel atma töreni, 20 saate yakın sürdü. Temel atma işleminde, her biri on sefer yapan 2 bin 100'ün üzerinde beton yüklü kamyon, 38 bin ton betonu, zemine döşenen 3 bin tonluk demir ile buluşturdu. Bünyesinde 900 odalı bir otel ve yaklaşık 38 bin metrekarelik iş merkezinin yanı sıra dünyaca ünlü restoranları ve mağazaları barındıracak olan 1 trilyon dolarlık projenin 2016'da tamamlanması bekleniyor.

17 Şub 2014 - 10:31 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber