Burçlara bayrak dikme formülü

2001'DE

kurulup 2002'de seçime giren Ak Parti tam 15 yıldır tek başına iktidar. Lakin Alanya Belediyesi'ni hiç kazanamadı.

1919'da kurulan CHP, 1946'dan bu yana iktidarda değil, dolayısıyla tıpkı Ak Parti gibi CHP de Alanya Belediyesi'ni hiç kazanamadı.

MHP genelde hiç tek başına iktidar olamadı.

Üçlü koalisyonlarla hükümette yer buldu ancak kısa süren ittifaklar nedeniyle ülkeyi yönetmede tam söz sahibi olamadı.

CHP de 1950 sonrası hiç tek başına iktidar olamadı.

CHP'den gelen ve 1985'te Demokratik Sol Parti'yi kuran merhum Bülent Ecevit'in 1999 Genel Seçimleri'nde tek başına iktidar olduğu sayılmazsa...

Ekonominin kötü gidişatı, esnafın Başbakanlık önünde yazarkasa fırlatma eylemleri de işin tuzu biberi olunca, 2002'de yapılan erken seçimlerde Ak Parti tek başına iktidar oldu, 2007, 2011 ve 2015 Genel Seçimleri'yle iktidarını perçinledi.

Askeri darbe döneminin hemen ardından yapılan 1984 Yerel Seçimleri'nde Alanya Belediyesi'ni ANAP'lı (merhum) Müstakbel Dim kazandı.

1989'da koltuğunu DYP'li Cengiz Aydoğan'a devretti.

1994'te Aydoğan seçimi yeniden kazandı.

1999'da koltuğu ANAP'lı Hasan Sipahioğlu devraldı.

2004 ve 2009'da Alanya seçmeni "ANAP'lı Sipahioğlu ile yola devam" dedi.

2009'da ANAP'tan bir gecede Ak Parti'ye transfer olan Sipahioğlu, Alanya Belediye Başkanlığı koltuğunu 2014'ün Mart ayında MHP'li Adem Murat Yücel'e devretti.

1980 sonrası yapılan tüm yerel seçimlere CHP de katıldı ancak şeytanın bacağını bir türlü kıramadı.

Sadece 1999'da yapılan seçimde, dönemin CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Açıkalın bu makama en çok yaklaşan aday oldu ancak seçimi kıl payı denilecek bir farkla Sipahioğlu kazandı.

2001'de kurulan Ak Parti, 2004'te Fahri Yiğit'le, 2009'da Kerim Kılınç'la, 2014'te Hasan Sipahioğlu ile şansını denedi, olmadı.

Alanya'nın yeni nesil kanalı Dim TV'de her Cuma saat 19.00'da ekranlarınıza gelen Politika Kulisi'nin ilk konuğu olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, "Ak Parti 15 yıldır tek başına iktidar ama neden Alanya Belediyesi'ni hiç kazanamıyor?" diye sormuştum ve şu yanıtı almıştım: "Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Çok aday adaylı seçim süreçleriyle bu iş olmuyor."

Aynı soruyu, son konuğum olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de yönelttim ve şu yanıtı aldım: "Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Çok aday adayı olunca aday olamayan küsüyor, gidip başka partilere çalışabiliyor."

9 Aralık'ta Alanya Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede delegelerin teveccühü ile yeniden CHP İlçe Başkanı seçilen Ali Takavüt dün Dim TV muhabirlerine kongreyi değerlendirirken ilginç bir iddiada bulunmuş.

Demiş ki: "2019'daki ilk hedefimiz CHP bayrağını Alanya Belediyesi'ne dikmek olacak."

CHP'nin kongresinin yapıldığı gün Alanya'ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hitap eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, aynen şu cümleleri kullanmıştı: “Sayın Genel Başkanım, her zaman her yerde göğsümü gere gere şunu söylüyorum. Dünya döndükçe, siz başımızdan eksik olmadıkça, bizler de burada oldukça Alanya Kalesi’nden 3 Hilal'i indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek."

Özetleyecek olursak...

Ak Parti'de Mustafa Toklu mesaiye hızlı başladı, Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney'in Ak Parti İlçe Başkanı olduğu 8 yıllık dönemde yakaladığı havayı kısa sürede yakalamayı başardı, kitleleri arkasına toplamayı sürdürüyor.

CHP, yerel seçimlerde iddialı.

Alanya Belediyesi zaten şu an MHP'de.

Kısacası...

2019'da bu üç parti arasında çetin bir savaş olacak.

"Burçlara bayrak dikme formülleri" hakkındaki derin analizlerimizi önümüzdeki günlerde paylaşmak üzere, şimdilik hoşça kalın...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber