Bu Yakub çıgla bi Alanyalı

BİLADER

Yakub deyi bi gardaşcaazım bana megdub yollamış. Hööle deyoru:

"Amat Emmi, öndüün baggal düggeninde bi gara egmeg gördüm. Tanıdım, anamın köyde eddi gömbelere benzer. Ulan hundan birini alaan da yeyen dedim. Baggala 'Bu neci dedim', 'Bu kepeg egmee' dedi. Aldım hööle ikiye bi beldim, ne dadı var, ne duzu. Esgiden kepee biz davarlara yedirirdig. Esgi egmegleri çıgla yesen olurdu. Hindiki egmeglerin heç dadı yog."
Yakub, bi de gara cava yazısı yollamış. Onda da hööle deyoru:
"Amat Emmi, hayıla eveli Bilal deyi bi keloolanı yazdıdın. Bilal'a deever de ehliyeti aldıında arabaların arasından zırd o yanna, zırd bu yanna gedmesin. Yalınız moturu dooru dürüs sürücese ehliyed alsın. Tasını da kafasına dagsın. Moturun buynuzuna dakmasın. Alanya'nın delaanlıları hep ööle ediyoru. Ben pulis olsam endeenleri heç motura bindirmem. Arabaala gederkene bi motur gördüm mü hemen yavaşlayoruun gorkumdan. Acab gelir de çarpar mı ola deyi ödüm sıdıyoru. Ende delaanlılar motura yönüle binsinler. Gendine eyi tanı Amad Emmi."
Savol, varol Yakub gardaşım. Endee gözel megdublarını tavsıdma. Gene yaz bakaan.
Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber