Bu şölen kaçmaz!

MESLEĞE

1994 yılında Kanal A Televizyonu'nda başladım. İkinci durağım Alanya Televizyonu oldu.

Haber Alanya'nın kuruluş aşamasında bulundum, son durağım ve okulum ise Yeni Alanya oldu.

Dile kolay, 23 sene olmuş.

Sizlere haber ulaştırmak için; altımızda araç olmadan, elimizde cep telefonu bulunmadan, hastane, karakol, siyasi parti, belediye, oda, dernek demeden gece gündüz koştuğumuz çok günler oldu.

Şimdiki gibi branşlaşmanın olmadığı, politika muhabiri, asayiş muhabiri, turizm muhabiri, spor muhabiri, sivil toplum kuruluşu muhabiri kavramının medyaya sızmadığı dönemlerden söz ediyorum.

Mesleğe yeni başlayan arkadaşlara anlatıyoruz bazen, gülümsüyorlar, inanmak istemez gözlerle bakıyorlar.

Misal, çalıştığımız kurumları aramak, herhangi bir istihbarat olup olmadığını sormak için jetonla çalışan telefon kulübelerini kullandığımızı söylüyoruz, "Hadi canım sende. Bu kadar da abartılmaz!" diyen bakışlar atıyorlar.

"Sizin gibi bilgisayar, olmadı cep telefonuyla haber yazamazdık, bildiğin kağıt takıp mürekkebi bitince şeridini değiştirdiğin daktilolar vardı ofislerimizde" diyoruz, "1940'lardaki Babı Ali'den mi söz ediyor acaba?" diyen muzip gülümsemelerle dinliyorlar bizi.

Devir değişti, artık 7'den 77'ye tüm meslektaşlarımın elinde WhatsApp'lı, Facebook'lu, Twitter'lı, kısacası bizden bile akıllı cep telefonları var.

Habere ulaşmak 23 sene öncesine göre çok daha basit.

Gelişen teknoloji ile birlikte habercilik anlayışı da değişti.

Geçmişte diyelim ki Otogar'da bir hadise vuku bulsa, bunun kulaktan dolma bilgilerle Mola Kavşağı'na gelmesi akşamı bulur, vatandaş bu bilgilere inanmayıp "Yarın nasıl olsa gazeteden okuruz" deyip bilginin güvenilir olmasını gazetenin yarınki sayısına havale ederdi.

Şimdi ise sabah Otogar'da cereyan eden hadise 3 dakika sonra gazetelerin internet sitesinde, 5 dakika sonra sosyal medyada, olayın büyüklüğüne göre 10 dakika sonra ulusal medyada, Avrupa'yı ilgilendiren bir olay ise 20 dakika sonra Avrupa basınında yer alabiliyor.

Diyeceğim o ki...

Gelişen teknolojiye anında entegre olamayan basın kuruluşları köhne habercilik ve yayıncılık anlayışı ile önce okuyucu/seyirci kaybediyor, ardından tirajlar ve reytingler yerlerde sürünüyor ve son olarak o basın kuruluşuna ya yeni bir sahip aranıyor, olmadı kapısına kilit vurulup tarihin tozlu rafları arasında bir yere yerleştiriliyor.

Alanya medyasının amiral gemisi konumundaki Yeni Alanya ise 1968'den bu yana büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Sadece Alanya'da değil, Türkiye'de ilk internet sitesini kuran basın kuruluşlarından olan, bünyesinde dergi, magazin eki, yabancı dilde gazete çıkaran Yeni Alanya bu yıl hem 50. kuruluş yıldönümünü kutluyor, hem de 50. yıla yakışır bir şekilde Alanya halkının huzuruna yeni nesil televizyon kanalı Dim Web TV ile çıkıyor.

Bugün büyük gün.

Hem Yeni Alanya'nın 50. kuruluş yıldönümü, hem de Dim Web TV'nin açılışı aynı anda gerçekleştirilecek.

Ustamız, merhum Arıkan Yılmaz Dim'in 1968'de yaktığı meşaleyi bugüne taşıyan, Yeni Alanya'yı hep zirvede tutan Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve öğrencileri olarak bugün saat 16.30'dan itibaren bu coşkuyu Alanya halkıyla paylaşmaya hazırlanıyoruz.

Alanya basınının sönmeyen meşalesi olan Yeni Alanya'nın, Dim Web TV'nin ve elbette Dim Ailesi'nin bu coşkusuna ortak olmak isteyen tüm değerli okuyucularımızı ve dostlarımızı davet ediyoruz.

Dim Medya'nın bulunduğu binanın önündeki bu coşkuya sizlerin de ortak olması, Yeni Alanya'nın, daha doğrusu Dim Medya Center'ın yenilenen yüzünü yakından görmeniz bizi mutlu edecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber