Yeni misafir, Afrika Kara Kaplumbağası

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin yeni misafiri, Afrika Kara Kaplumbağası oldu.

Mayıs ayına kadar hayvanat bahçesine ve bakıcısına alışması için karantina odasında tutulacak 'Sonya' adlı kara kaplumbağası, bahar şenliğiyle birlikte meraklılarının karşısına çıkacak. Yeryüzünde 200 milyon yıldır var oldukları düşünülen 300 tür kaplumbağadan biri olan Afrika Kara Kaplumbağası, birçok türüne göre görkemli bir görünüme sahip. 150 yılı aşkın süre yaşayan bu cinsin boyu 1.5 metre, ağırlığı ise 300 kiloya kadar ulaşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde meraklılarının karşısına çıkacak olan 'Sonya' ise 13 yaşında.

Bir kaplumbağa için 13 yaşının çocukluk yaşı olduğunu belirten hayvanat bahçesi yönetimi, kaplumbağanın her yıl büyüyüp ağırlaşacağını söyledi. Ot, meyve ve sebze yiyerek beslenen Sonya, şimdilerde günde 3 kilo yeşillik yiyor. Tam yetişkin zamanında ise günlük yiyecek ihtiyacı 8 ila 10 kilo arasına yükseliyor. Mayıs ayında kendisine ait yere transfer edilecek olan kara kaplumbağası, her gün düzenli olarak spor yapıyor. Bakıcısı tarafından her gün spor amaçlı bahçeye çıkartılan Sonya'ya, kendisinden kat kat küçük kaplumbağalar da eşlik ediyor.

Çimenlerin üzerinde yürüyüş yapan kara kaplumbağası, diğer türlere göre insandan korkmuyor ve başının üstünü ve çenesinin altını sevdiriyor. Birileri kendisini sevdiğinde ise anlayarak gözlerini kapayan Sonya, insanlara karşı sıcak tavırlar sergiliyor.

29 Mar 2013 - 13:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber