"Vişne sezona sancılı başladı"

Yetiştirdiği üründen para kazanamayan üreticiler isyan etti

ANTALYA'NINKorkuteli ilçesi'nde vişnenin kilosunun 1,20 TL’den satılmaya başlandı.

Korkuteli ilçesi'nde geçen yıl 1,50 TL’den başlayıp 1,80 TL’ye kadar yükselen vişne fiyatının bu yıl 1,20 TL. olarak açıklanması üreticileri fiyat artışı beklentisine soktu. Her yıl vişne fiyatlarının değişkenlik gösterdiğine dikkat çeken vişne üreticilerinden Ali Özcan, “Geçtiğimiz yıllarda vişnenin kilosu 2 TL’ye kadar yükselmişti. Bu fiyatlar vişnenin gerçek değeri değil. Tüccarın verdiği fiyat çalıştıracağımız işçinin yevmiyesini karşılamaz. Ramazan dolayısıyla zaten işçi bulamıyoruz. Vişnede bu fiyat politikası böyle devam ederse vişne dalında çürür. Vişnede tüccarın uyguladığı fiyat politikaları ilçemiz ve ülke ekonomisine zarar veriyor” dedi.

"FİYATLARIN DEĞİŞECEĞİNİ SANMIYORUM"


Bu yıl vişne rekoltesinin yüksek olmasından dolayı vişne fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen vişne alıcısı Ömer Kolancı ise “Şu an vişne sezona sancılı başladı. Meyve suyu için 1,25 TL, Normal satışlarımız 1,50 ile 2 TL arasında değişiyor. Bu yılki rekolte yüksekliği yüzünden ileriki günlerde fiyatların değişeceğini pek sanmıyorum” diye konuştu.

06 Tem 2014 - 16:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber