Turizm kayıt altına alınıyor

ANADOLU Üniversitesi (AÜ) Proje Birimi tarafından desteklenen 'Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması’nda 4 ayda 150 kişiyle görüşme gerçekleştirildi

Türk turizminin gelişimine tanıklık etmiş, bakan, müsteşar, yatırımcı, işletmeci, rehber, otel müdürü, aşçı, servis elemanı, önbüro çalışanı, muhtar, pansiyoncu, gibi kişilerin tanıklıklarının, anılarının ve deneyimlerinin kayıt altına alınmasını amaçlayan çalışma kapsamında Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner'in de aralarında olduğu çok sayıda sektör temsilcisiyle görüşüldü. Çalışmalar tamamlandığında 500 kişi ile bin saatlik görüşmelerin yapılması hedefleniyor. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, mayıs ayında başladıkları görüşmeler kapsamında Alanya, Side, Antalya ve Bodrum görüşmelerinin tamamlandığını, önümüzdeki aylarda Marmaris ve Kapadokya görüşmeleri ile araştırmaya devam edileceğini söyledi. Kozak, destinasyon görüşmelerine ek olarak önümüzdeki aylarda kurumsal tarih çalışmalarına ağırlık verileceğini, bu bağlamda başta Kültür ve  Turizm Bakanlığı ve Turizm Bankası olmak üzere, turizm alanının öncü kurum ve kuruluşlarının tarihlerinin kayıt altına alınmasına dönük görüşmelere başlanacağını açıkladı. Kozak, son dört ayda turizm sektörünün çeşitli alanlarından 150 kişi ile görüşüldüğünü, bu bağlamda turizmle ilgili akademik turizm programların kurumsal tarihlerinin hazırlanmasına yönelik görüşmelerin de tamamlandığını belirtti. Kozak, proje bütçesi kapsamında 500 kişi ile görüşme yapılmasının planlandığını, turizm sektöründen araştırmaya desteklerin artması durumunda bu rakamın üzerine çıkabileceklerini de sözlerine ekledi.
'Türkiye Turizm Tarihi Araştırması' sözlü tarih görüşmesi yönteminden yararlanılarak turizm alanında tanıklıkları olan kişilerle görüntülü ve ses kayıtlı görüşmelerin gerçekleştirilmesi ile yapılıyor. Araştırma sonucunda, üç ciltlik kitap, belgeseller ile bilimsel makalelerin hazırlanması öngörülüyor. Ayrıca görüşme metinlerinin kitap olarak yayımlanarak araştırmacıların hizmetine sunulması da planlanıyor.

20 Eyl 2013 - 23:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber