Tek hayali düğününde topuklu ayakkabı giyebilmek

ANTALYA'da doğuştan polinöropati (vücuttaki sinirlerin işlevlerini kaybetmesi) hastası 25 yaşındaki Burcu Gelçek'in tek hayali, ameliyat olup iyileştikten sonra düğününde topuklu ayakkabı giymek

ANTALYA'da doğuştan polinöropati (vücuttaki sinirlerin işlevlerini kaybetmesi) hastası 25 yaşındaki Burcu Gelçek'in tek hayali, ameliyat olup iyileştikten sonra düğününde topuklu ayakkabı giymek.

13 yaşında ilkokul öğrencisiyken doğuştan polinöropati hastası olduğunu öğrenen Burcu Gelçek'in o yıldan sonra elleri ve ayakları hızla bozulmaya başladı. Burcu Gelçek, yardım almadan yürüyemez ve elleriyle bir şey tutamaz hale geldi.

Ameliyat olamazsa çok kısa süre sonra yatalak hale gelecek kızları için ailesi, gerekli 15 bin TL'yi arıyor. Yurdanur ve Şevket Gelçek çifti, 3 çocuklarından Burcu'nun ortanca olduğunu, aynı rahatsızlığın oğulları 26 yaşındaki Göksel'de de görüldüğünü, fakat ameliyatla ayaklarındaki bozulmayı kısmen atlatıp gündelik hayatını sürdürür hale geldiğini söyledi.

Burcu'nun günlük alması gereken ilaçlarının SGK tarafından karşılandığını belirten işçi baba Şevket Gelçek, "Fakat yürüyebilmesi için el ve ayaklarındaki fazla kemiklerin alınması gerekiyor. Özel hastanede yapılması gereken bu ameliyat geri ödeme kapsamında yer almıyor" dedi.

'ATELLER ACI VERSE DE ONLAR BENİM AYAKLARIM'

13 yaşındayken ayakları ve ellerinde bozulma fark eden Burcu Gelçek, ağabeyinin hastalığının kendisinde de ortaya çıktığı endişesiyle elleri ve ayaklarını annesine gösterdiğini, annesinin o an çaresizlikten ağlamaya başladığını belirterek, "Hastalığı fark ettiğimiz gün benim de okul hayatımın son günü oldu" dedi. Geçen yıllar içinde hastalığının ilerlediğini, önce ellerinin kapanmaya, sonra ayaklarının bozulmaya başladığını anlatan Burcu Gelçek, 20'li yaşlarda tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldığını kaydetti. Ayakta durabilmek için plastik ayak ateline mahkum olduğunu belirten Gelçek, şekli sürekli değişen ayaklarında atelin baskısıyla oluşan nasırların dayanılmaz acılar verdiğini söyledi. Gelçek, "Bu ateller bana acı verse de onlar benim ayaklarım" diye konuştu.

EN BÜYÜK ARZUSU TOPUKLU AYAKKABI GİYEBİLMEK

Artık annesinin yardımı olmadan gündelik hayatına devam etmesi imkansızlaşan Burcu Gelçek, hayattaki en büyük arzularından birinin topuklu ayakkabı giymek olduğunu söyledi. Hastalığı fark edilmeden önce annesinin kendisine topuklu beyaz bir ayakkabı aldığını anlatan Gelçek, "O benim ilk son topuklu ayakkabım oldu" dedi. Gelçek, ameliyat olması halinde hayatında ikinci kez topuklu ayakkabı giyme şansını yakalayacağını umduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Müzisyenlik yapan bir nişanlım var. Ziya Gülşarı. Kendisi en büyük destekçim. Beni her halimle seviyor, kabul ediyor ama ben onunla dans edebileceğim bir düğünü hayal ediyorum. Sağlığıma kavuşursam düğünümde beyaz gelinliğin altına beyaz topuklu ayakkabı giyeceğim."

HASTALIĞIN NEDENİ GENETİK

Anne Yurdanur Gelçek, üç çocuğundan ikisinde ortaya çıkan bu hastalığın nedeninin genetik olduğunu söyledi. Akraba evliliği olmamasına rağmen baba Şevket Gelçek'in yaptırdığı ölçümlerde hastalığın taşıyıcısı olduğunun saptandığını belirten urdanur Gelçek, "Doktorlar, benim de belli oranda hastalık taşıyıcısı olabileceğimi söyledi. İkimizde de var olan bu hastalık çocuklarda çıktı" diye konuştu.

Hastalığın çocuklarında ergenlik döneminin başında kendini gösterdiğini anlatan Gelçek, kızının günden güne erimesine dayanamadığını sözlerine ekledi.

#

24 Mar 2013 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber