'Sigara kullanım yaşı 11'e düştü'

MANAVGAT Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bir öğretmen okulda öğrencisinin karşısında bacak bacak üstüne atarak sigara içerse öğrencisine en büyük kötülüğü yapmış olacağını söyledi.

O öğretmenin küçük yaşta bir öğrencisinin sigara içmesine sebep olacağını kaydeden Bulgurlu, "Manavgat'ta öğretmenlerin okullarda öğrencileri önünde sigara içmesini istemiyorum. Bu konunun takipçisi olacağım." dedi. Bulgurlu, tütün kontrolüne karşı toplum önündeki insanların davranışları ile rol model olması gerektiğini söyledi. Hastasının yanında sigara içen bir doktorun hastasına 'sigara içme sağlığa zararlıdır' demesinin hiçbir anlamı olmadığını belirten Kaymakam Bulgurlu, böyle bir durumda hastanın da 'doktorum sigara zararlı ise siz niye içiyorsunuz' deme hakkının doğacağını kaydetti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, tütün kontrolü, zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve madde bağımlılığı ile ilçede yaptıkları etkin mücadele çalışmaları ile ilgili bilgilendirmek için Kaymakam Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Kaplan, Bulgurlu'ya Yeşilay'ın zararlı alışkanlıklarla mücadele için yayınladığı kitapları hediye etti. Çağın en büyük hastalığının sevgisizlik ve yalnızlık olduğunu belirten Bulgurlu, ülkemizde sigara yaşının 11'e, alkollü içecek kullanma yaşının 12'ye düşmesinin ürkütücü ve üzüntü verici olduğunu kaydetti. Çocuğun sevgi ve merhamet duygusunu ilk alacağı yerin ailesi olduğunun altını çizen Bulgurlu, anne ve babasından gerçek anlamda ilgi ve sevgi görmeyen çocuk ve gençlerin yalancı sevgilerle bağımlı hale gelmesinin önüne geçmenin yolunun eğitimde geçtiğini söyledi. Bulgurlu, "Tütün kontrolü, alkol, zararlı alışkanlıklar ve madde bağımlılığı konusunda toplum önündeki kişilerin çocuk ve gençlere rol model olması çok önemli. Bir öğretmen okulda öğrencisinin karşısında bacak bacak üstüne atarak tütün mamulü içerse öğrencisine en büyük kötülüğü yapmış olur. O öğretmen küçük yaşta bir öğrencisinin sigara içmesine sebep olur. Bir öğretmenin öğrencisine yapacağı en büyük kötülük budur. Gelişim çağındaki çocuklar toplum önündeki ve okulundaki öğretmenini rol model alır. Bu konuda Manavgat'ta öğretmenlerin okullarda öğrencileri önünde sigara içmesini istemiyorum. Bu konunun takipçisi olacağım." dedi. Bulgurlu, trafik kazalarının yüzde 85'inin alkollü araç kullanmaktan kaynaklandığını, alkollü araç kullananların kendi canlarını tehlikeye attığı gibi masum insanların canlarını da tehlikeye attığını kaydetti.

#

27 Nis 2012 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber