Sıcaklar bunaltıyor

HAVALARIN ısınmasıyla birlikte, Gaızipaşa'da vatandaşlar denize ve piknik alanlarına akın etti. İlçede etkili olan güneşli hava, deniz sahilinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, gün boyu denize girerek serinlemeye çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, bugünden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağını bildirdi. Meteorolojiden verilen bilgiye göre, 33-34 derecede seyreden hava sıcaklığı, bugünden itibaren hissedilir derecede artacak. Nem oranı yüzde 70-80’lerde seyrederken, artan sıcak hava en çok yaşlılar ve çocukları etkiliyor. SICAK HAVAYA DİKKAT Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, sıcak havanın etkili olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda bir kez daha uyarı yaptı. Başhekim Çınar, yaz aylarında sıkça karşılaşılan güneş çarpmasının, sıcaklığın yükselmesiyle birlikte önemli bir tehlike olarak ortaya çıktığını söyledi. Yüksek ateş, komaya kadar giden sinir sistemi bozuklukları, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kusma, bulantı ve nabız hızlanmasının güneş çarpmasının ilk belirtileri olduğunu belirten Çınar, aşırı sıcaklarda bol su tüketilmesi, yağlı yiyeceklerden kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşların sıcak havalarda beslenme ve sıvı alımına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, "Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre su tüketilmelidir. Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Sıvı alımında su içmek esas olmakla beraber, su dışı sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir. Dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulma riski olan besinler açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir" dedi. Çınar, vatandaşların güneş veya sıcak çarpması, sıcak krampları, güneş yanıkları, sıcak döküntüsü gibi istenmeyen durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

#

26 Haz 2012 - 01:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber