Protez kollarıyla oğlunu kucakladı

ANTALYA'da, 2006 yılında geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden 29 yaşındaki Süleyman Özbek, protez kollarıyla 11 aylık oğlunu kucaklamanın mutluluğunu yaşıyor

ANTALYA'da, 2006 yılında geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden 29 yaşındaki Süleyman Özbek, protez kollarıyla 11 aylık oğlunu kucaklamanın mutluluğunu yaşıyor.

7 yıl önce bir arkadaşına yardım için çalıştığı inşaatta malzeme taşırken yüksek gerilim hattına kapılan Süleyman Özbek, olayda iki kolunu birden kaybetti. Hastanenin yoğun bakımında 9 gün kalan Özbek, 1 yıllık tedavi sürecinin ardından taburcu oldu.

MİADINI DOLDURAN PROTEZLER İŞLEVİNİ YİTİRDİ

2007 yılında iki koluna protez takılan Süleyman Özbek, daha sonra Hatice Özbek ile hayatını birleştirdi. Evlendikten 1 yıl sonra Osman adlı ilk çocuğu dünyaya gelen Süleyman Özbek, protez kollarının bir müddet sonra miadını doldurarak kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kollar işlevini yitirdikten sonra sonra 11 aylık ikinci çocuğu Sadık'ın dünyaya geldiğini söyleyen Özbek, "Parasızlık yüzünden kollarımın değişimini yapamamıştım. Oğlum Sadık'ı kucağıma alamadığım için üzüntü duyuyordum. Sonra aklıma bana protez kollarımdan birini alan derneğe yeniden müracaat etmek geldi. Müracaatıma olumlu yanıt verildi ve dün yeni protez kollarım nakledildi" diye konuştu.

Süleyman Özbek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne çift kol nakli için müracaat ettiğini, ilk nakil yapılan Cihan Topal ile de sık sık görüştüğünü belirtti. Özbek, "Şimdilik nakil için 5'inci sıradayım. İnşallah bu olay da gerçekleşir de çocuklarıma gerçek kollarımla sarılabilirim" dedi.

Derneğin Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, Süleyman Özbek'in ilk müracaatında kollarından birinin devlet tarafından, diğerinin ise bağışçıları tarafından karşılandığını belirtti. Sargın, "Özbek'in ikinci müracaatı da olumlu karşılandı. Bizim için en büyük mutluluk, oğullarına dilediğince sarılabilmesini görmek oldu" dedi.

#

06 Mar 2013 - 09:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber