Otellerin enflayonu Türkiye'nin iki katı

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre Şubat’ta yüzde 8,3 olan fiyat artışları, otellerin yoğun olarak kullandıkları mallarda yüzde 14,5 olarak gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre Şubat’ta yüzde 8,3 olan fiyat artışları, otellerin yoğun olarak kullandıkları mallarda yüzde 14,5 olarak gerçekleşti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) tarafından gerçekleştirilen araştırma bulgularına göre, Şubat ayından geriye 12 aylık ortalamalarla hesaplanan enflasyon, ülke genelinde yüzde 8,33 olurken, otellerde gerçekleşen seviye 5 14,45 oldu.

Bu dönemde, otellerin yoğun olarak kullandıkları malların fiyat artışlarının; toplam maliyetlere getirdiği artış ise yüzde 14 dolayında gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde toplam maliyet artışları yüzde 9,5 olmuştu. Otellerin, fiyat artışı kaynaklı toplam maliyet artışları 5 puana yakın artış gösterdi.

Tesislerin ana gider grupları itibariyle karşılaştıkları artışlarda; ilk sıraları yüzde 21 ile temizlik,yüzde 18 ile teknik servis ve yüzde 17 ile yakıt-enerji aldı. Bu dönemde içeceklerde görülen artışlar yüzde 11 olurken, yiyecek grubundaki artış ise yüzde 8 ile ülke enflasyonuna paralel seyretti.

#

05 Mar 2013 - 10:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber