Hedefleri Guinnes

ALANYA Şiir ve Sanat Derneği, Alanya adına yazılmış bin şiirle 'Guinnes Rekorlar Kitabına' girmeye hazırlanıyor.

Altı yıldır bu proje için hazırlandıklarını söyleyen Alanya Şiir ve Sanat Derneği Başkanı Osman Kılıçarslan, Alanya'nın güzelliklerini, kültürünü, geçmişini yeni nesillere ulaştırmak ve bu kültürün dünyada paylaşımını sağlamak için altı yıl önce bir şiir projesi başlattıklarını söyledi. Alanya ile ilgili yazılmış bin şiiri tamamlayınca Guinnes Rekorlar Kitabı'na başvuracaklarını belirten Kılıçarslan, "Projemiz tamamlanıp başvurumuz kabul olunca da Alanya, dünyada adına en çok şiir yazılan ilçe unvanını alacaktır. Proje için şiir başvuruları 15 Mart'a kadar devam edecek. Her birey bir şiirle başvurabilecek. 20 Mart'ta da Alanya Belediyesi'nin desteği ile 75. Yıl Spor Salonu'nda, projenin 7. yılı anısına bir şiir yarışması ve türkü şöleni düzenleyeceğiz. 75. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenecek programa halk müziği sanatçıları Fahrettin Karaardıç ve Kadir Güneş katılacak" dedi.

#

10 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber